Saldırı Sonrası Adsense Hesabım Askıya Alındı (Sonuca gelin ve bir bakın)

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Cemal

Üye
Üye
8 May 2019
20
10
3
www.bilirimbilirsin.com
Siteme saldırı gerçekleşti ve olağan dışı bir trafik aldım
Daha sonrasında loglarımdan bu trafiği nerden aldığım ve ip adreslerini bulmak adına yola koyuldum.
Trafiği aldığım saatler ve giriş yapılan konular üzerinden ilerlediğimde 3 adet ip adresi buldum sizlerle de paylaşıyorum.

72.14.199.22 - 24 - 26 bu ip adresleridir.

ip adreslerini google a yazdım ve sonuçta ne olsa gerek ipler google' a ait anlam veremedim bu ne demek oluyor ?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Siteme saldırı gerçekleşti ve olağan dışı bir trafik aldım
Daha sonrasında loglarımdan bu trafiği nerden aldığım ve ip adreslerini bulmak adına yola koyuldum.
Trafiği aldığım saatler ve giriş yapılan konular üzerinden ilerlediğimde 3 adet ip adresi buldum sizlerle de paylaşıyorum.

72.14.199.22 - 24 - 26 bu ip adresleridir.

ip adreslerini google a yazdım ve sonuçta ne olsa gerek ipler google' a ait anlam veremedim bu ne demek oluyor ?

Merhaba @Cemal ,

Bahse konu işlem için tespit ettiğiniz IP adresleri net olarak google'a aitse;

- Sitenizi google site add olarak arama motoruna ekleyerek doğrulama yaptığınızda,
- Adsense başvurusu için otomatik reklam kodu yerleştirdiğinizde,
- İçerik girdiğinizde ve indexleme işlemi için siteniz taranırken,
- Replikasyon aşamasında, orda burda derken aynı anda sitenizde en az her an 20 ve üzeri ziyaretçi görmeniz mümkün. Bu ziyaretçiler; Google Bot (Adsense tarayıcısı), indexleme robotu, web kalitesi kontrol robotu, google düşünen makina ve soft robotlar vs. sürekli ziyaret gerçekleştirirler. Bunlar zararsız robotlar olup, reklamlarınıza (varsa) herhangi bir zarar veren türden değillerdir. Muhtemelen herbirinin aynı anda ziyaret ettiği bir ana denk gelmiş olabilirsiniz.

Yinede işinizi sağlama almak açısından, IP adresini, saat ve tarih bilgilerini sabotaj formu doldurup ilgili birime gönderebilirsiniz. Gerekli kontroller sağlanacaktır.

Kolaylıklar diliyorum.

Cemal

Üye
Üye
8 May 2019
20
10
3
www.bilirimbilirsin.com
Merhaba @Cemal ,

Bahse konu işlem için tespit ettiğiniz IP adresleri net olarak google'a aitse;

- Sitenizi google site add olarak arama motoruna ekleyerek doğrulama yaptığınızda,
- Adsense başvurusu için otomatik reklam kodu yerleştirdiğinizde,
- İçerik girdiğinizde ve indexleme işlemi için siteniz taranırken,
- Replikasyon aşamasında, orda burda derken aynı anda sitenizde en az her an 20 ve üzeri ziyaretçi görmeniz mümkün. Bu ziyaretçiler; Google Bot (Adsense tarayıcısı), indexleme robotu, web kalitesi kontrol robotu, google düşünen makina ve soft robotlar vs. sürekli ziyaret gerçekleştirirler. Bunlar zararsız robotlar olup, reklamlarınıza (varsa) herhangi bir zarar veren türden değillerdir. Muhtemelen herbirinin aynı anda ziyaret ettiği bir ana denk gelmiş olabilirsiniz.

Yinede işinizi sağlama almak açısından, IP adresini, saat ve tarih bilgilerini sabotaj formu doldurup ilgili birime gönderebilirsiniz. Gerekli kontroller sağlanacaktır.

Kolaylıklar diliyorum.

20 giriş değil yaklaşık 200 giriş gerçekleşmiş.

• Beğen

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
20 giriş değil yaklaşık 200 giriş gerçekleşmiş.

Tamam o zaman, bildirimde bulunmanız çok doğru olacaktır. Geçersiz trafik olarak değerlendirilmemesi için bu durum gereklidir. IP adresini, saat ve tarih bilgilerini sabotaj formu doldurup ilgili birime gönderebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Cihat Özgen

Cemal

Üye
Üye
8 May 2019
20
10
3
www.bilirimbilirsin.com
Tamam o zaman, bildirimde bulunmanız çok doğru olacaktır. Geçersiz trafik olarak değerlendirilmemesi için bu durum gereklidir. IP adresini, saat ve tarih bilgilerini sabotaj formu doldurup ilgili birime gönderebilirsiniz.
Formu gönderdim ayrıca ip engellemesi yaptım ip aralığına sıkıntı olmaz değil mi bu engelleme

• Beğen

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Formu gönderdim ayrıca ip engellemesi yaptım ip aralığına sıkıntı olmaz değil mi bu engelleme

Tekrar merhaba @Cemal ,

IP aralığında normal URL adreslerine ait IP ler mevcutsa sadece gelir kaybınız olur, onun haricinde bir sorun olmaz. Formun cevabını bekleyelim.