Sayfa BGBG Oranı

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

ercanakcay1453

Üye
Üye
7 Kas 2020
11
5
3
Merhabalar Hocam Sayfa BGBG oranım son iki gündür 2,67₺ cıvarlarında 1,20₺ den cıktı sorun olur mu ban yiyeceğim gibi içimde hiç bir politika ihlalinde bulunmadım bir cevabı veya görüşü olan var mı

Eren "Antares" Akkuş

Google Platin Ürün Uzmanı
Banlı Üye
21 Nis 2020
328
205
43
Erzurum
erenakkus.com.tr
Merhabalar,
Aksine eğer kazançlarınızda düşüş varsa politika ihlali yiyebilirsiniz. BGBG oranının artması doğru reklam yerleşimi sonucu olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Bayram ŞENAKAR

Dijital Pazarlama Uzmanı
Üye
23 Ocak 2019
366
375
63
24
Malatya
bayramsenakar.com.tr
Ercan bey merhabalar,
Analytics verilerinizde ani bir artış gözüküyor mu?
Son zamanlarda sizi diğer sitelerden ayırt edecek içerik(ler) ürettiniz mi?
Search Console'da Ortalama Konum'da önceki haftaya göre bir artış var mı?

• Beğen

ercanakcay1453

Üye
Üye
7 Kas 2020
11
5
3
Ercan bey merhabalar,
Analytics verilerinizde ani bir artış gözüküyor mu?
Son zamanlarda sizi diğer sitelerden ayırt edecek içerik(ler) ürettiniz mi?
Search Console'da Ortalama Konum'da önceki haftaya göre bir artış var mı?

Her zaman içerik üretiyorum zaten belli oranla ilerliyorum
Analtycs verilerim normal son 2 haftadır aynı
Google console a göre googledan gelen hit 1000 kişi azalmış geçen haftaya göre
dolar euro kur yüzünden artış olmuş olabilir bgbg de ama 2 katına cıkması beni korkutuyor
başka sitelere danıştım oranları 1.25 cıvarında hepsinin

• Beğen

Eren "Antares" Akkuş

Google Platin Ürün Uzmanı
Banlı Üye
21 Nis 2020
328
205
43
Erzurum
erenakkus.com.tr
Merhabalar,
yılın sonlarına doğru geliyoruz ve genelde yılın sonlarına doğru şirketlerin yıllık bütçesinin bitmesi için reklam fiyatları yükseliyor. Bu sebepten de olabilir. Ama yine @Yusuf ERGİŞİ Hocamız size yazdığında sebebi söyleyecektir.

Saygılarımla

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Her zaman içerik üretiyorum zaten belli oranla ilerliyorum
Analtycs verilerim normal son 2 haftadır aynı
Google console a göre googledan gelen hit 1000 kişi azalmış geçen haftaya göre
dolar euro kur yüzünden artış olmuş olabilir bgbg de ama 2 katına cıkması beni korkutuyor
başka sitelere danıştım oranları 1.25 cıvarında hepsinin

Merhaba,

@Bayram Şenakar çok teşekkürler :)

Bilindiği gibi 3 Kasım 2020 tarihinden itibaren Vinyet reklamlarla ilgili bir gelişme oldu. Vinyet reklamlar artık daha fazla ekran boyutunu desteklemektedir. Vinyet reklamlar, etkinleştirildiği sitelerde masaüstü bilgisayar monitörleri gibi daha geniş ekranlarda da gösterilmeye başlayacak. Yaptığımız denemelerde, vinyet reklamların geniş ekranlarda iyi performans gösterdiğini gördük.

Masaüstünde vinyet reklamların gösterilmesini istemezseniz Otomatik reklam ayarlarınızdan yeni "Geniş ekran" denetimini kullanarak bu seçeneği devre dışı bırakabilirsiniz. Geniş ekranlar için vinyet reklamların ancak 3 Kasım 2020'den sonra yayınlanmaya başlayabileceğini unutmayın.

Vinyet reklamların sitenizde nasıl bir performans sergilediğini görmek için Otomatik reklamları ayarlayın ve vinyet reklamları açın, deniliyor.

Sizin açık mı? Açıksa eğer bu durumda etkilemiş olabilir ve iyi bir gelişmedir. Politikalara uygun olarak sürecin devam ettiğini kontrol etmişseniz ve bir hata görmüyorsanız (geçersiz trafik, geçersiz etkinlik vb) sorun yaşamazsınız.

Diğer türlü uzman arkadaşlarımızın da ilettiği gibi, reklam verenlerin genel olarak küresel bir hareket tarzı vardır. Mesela yaz döneminde bir çok kişi tatile çıkıyorsa, bir çok ürünü görerek alırlar. Kış döneminde ise internetle haşır neşir olduklarından digital dünya ile haşır neşir olurlar. Reklamverenlerin bir çoğu bu durumu takip edip değerlendirme yaptığından, bazı dönemlerde gelir artarken dikkat ederseniz bazı dönemlerde ciddi derecede düşüşler görülmektedir. Arzın düşük olduğu dönemlerde talep fazla ise reklam fiyatları ve maliyetler yayıncılara pozitif yönde yansıyor, tam tersi olduğunda ise BGBM düşük olduğundan gelir daha az yansıyor. Borsa gibi düşünebiliriz.

Aktif görünebilirlik (EG) ten tutun, içerik kalitenize kadar bu durum değişkenlik gösterir. Reklam verenler; Kaliteli ve pahalı reklamlarını kaliteli içerik üreten ve organik trafik olarak iyi durumda olan sitelerde görmek istediklerinden, trafik durumunuza ve içeriklerinize göre de kazancınız değişmektedir.

O kadar çok analiz ve metriklerden geçiyor ki bu konu, burada bir kaç satır makale ile anlatmam çok zaman alacağından size sadece özet bilgi geçtim.

Kolaylıklar dilerim.

• Sevdim
Tepkiler: Bayram ŞENAKAR

ercanakcay1453

Üye
Üye
7 Kas 2020
11
5
3
@Yusuf ERGİŞİ Bilgilendirme İçin Teşekkürler
Yeni Eklenen Geniş Reklamlar Açıktı Dün Oran Yüzünden korktuğumdan siteden sabit 1 reklamı komple kaldırdım ve otomatik reklamlarıda kapadım bugun oranım 2,67 den 1,80 e düştü (BGBG) şuan öyle devam edeceğim gibi kime sorsam 0,80 oranı oldugundan böyle ilerlemeyi planlıyorum
Siz Benim durumu görebiliyormusunuz Yusuf Bey Özel Mesaj ile Yayımcı kimliğimi versem bakabilir misiniz sakıncalı bir durum var mı yok mu diye ona göre otomatik reklamları tekrar aktif edeyim bende

• Beğen

Bayram ŞENAKAR

Dijital Pazarlama Uzmanı
Üye
23 Ocak 2019
366
375
63
24
Malatya
bayramsenakar.com.tr
@ercanakcay1453 Eğer bu değişiklikleri yaptıktan sonra değerleriniz önceki gibi devam ediyorsa kesinlikle AdSense'nin güncellemesiyle alakalıdır. Gelirinizi düşürmemeniz adına yaptığınız değişiklikleri geri almanız önerim olacaktır. Burada herhangi bir politika ihlali gözükmemektedir.

• Sevdim