Site genelinde kısıtlanmış talep

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Hanifi

Üye
Üye
20 Şub 2020
8
3
3
Merhabalar.
Bir yıldan fazla olan bir websitem var. Şimdiye kadar herhangi bir uyarı almadım. Kendi reklamlarıma tıklamam. Kimseye bu yönde bir isteğim de olmaz.
Maalesef birkaç gün önce böyle bir mesaj aldım.
Yardımcı olabilir misiniz?

Reklam sunumunun devre dışı bırakıldığı web sitesi:mbaegitim.com

İhlalin meydana geldiği örnek sayfa:2020 YKS TYT AYT Kaldırılan ve Eklenen Konular 2020 YKS Değişiklikler

Gerekli işlem: Hesabınızdaki tüm diğer siteleri inceleyerek uyumlu olup olmadıklarını kontrol edin.
Mevcut hesap durumu: Etkin

Yayıncıların, kullanıcıları Google reklamlarını tıklamaya teşvik etmesine hiçbir şekilde izin verilmez. Bu, aşağıdakiler gibi, yanlışlıkla tıklama yapılmasına neden olabilecek her türlü uygulamayı içerir.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Hanifi

Üye
Üye
20 Şub 2020
8
3
3
Tüm Google reklamları kaldırdım sadece yazının bitimine bir esnek reklam koydum. Belirtilen sayfayı düzenledim. Ve tekrar kontrol için istek attım. Sonucunda şöyle bir mesaj geldi.

Gönderdiğiniz itiraz için teşekkür ederiz. Ancak, mbaegitim.com URL'sini kapsamlı bir şekilde inceledikten ve bize ilettiğiniz görüşleri değerlendirdikten sonra, sitenin, program politikalarını hâlâ ihlal ettiğini tespit ettiğimiz için sitede reklam sunumunu şimdilik tekrar etkinleştiremiyoruz.
İhlalin söz konusu olduğu örnek sayfa:
Yardımcı olursanız memnun olurum. Sorun nerede hala anlamadım.

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Tüm Google reklamları kaldırdım sadece yazının bitimine bir esnek reklam koydum. Belirtilen sayfayı düzenledim. Ve tekrar kontrol için istek attım. Sonucunda şöyle bir mesaj geldi.

Gönderdiğiniz itiraz için teşekkür ederiz. Ancak, mbaegitim.com URL'sini kapsamlı bir şekilde inceledikten ve bize ilettiğiniz görüşleri değerlendirdikten sonra, sitenin, program politikalarını hâlâ ihlal ettiğini tespit ettiğimiz için sitede reklam sunumunu şimdilik tekrar etkinleştiremiyoruz.
İhlalin söz konusu olduğu örnek sayfa:
Yardımcı olursanız memnun olurum. Sorun nerede hala anlamadım.

Merhaba @Hanifi ,

Sitenizi incelediğimde ekranı kaplayan popup uyarı görüyorum. Bu reklam yerleşimi politikasına ters bir durumdur. Ayrıca google reklamlarından güçlükle ayırt edilebilen yine ekran görüntüsünde işaretlediğim farklı reklam veren şirketlere ait reklamlar mevcut. Bir diğer konuda footer altında sabitlenmiş google reklamı mevcut. Bu durum da reklam yerleşimi politikalarına ters bir durumdur.

İçeriklerinizi fazla vaktim olmadığı için inceleme şansım olmayacak, ancak siz aşağıdaki konuları gözden geçirin:
  • Sayfalarınızı kullanıcılar için hazırlayın, arama motorları için değil.
  • Kullanıcılarınızı aldatmayın.
  • Arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için tasarlanmış hilelerden kaçının. En önemli kurallardan biri, yaptığınız işi rekabet ettiğiniz bir web sitesine veya bir Google çalışanına açıklarken kendinizi rahat hissedip hissetmeyeceğinizdir. Yararlı başka bir test de "Bu, kullanıcılarıma yardımcı oluyor mu? Arama motorları olmasaydı bunu yapar mıydım?" diye kendinize sormanızdır.
  • Web sitenizi benzersiz, değerli veya çekici yapan şeyleri düşünün. Web sitenizin, alanınızdaki diğer sitelere göre daha fazla göze çarpmasını sağlayın.
Bütün bunların yanında adsense program politikalarını gözden geçirebilirsiniz. Adsense için uygunluk koşullarını da gözden geçirmeyi ihmal etmeyin.

İyi dileklerimle,

Hanifi

Üye
Üye
20 Şub 2020
8
3
3
Merhaba @Hanifi ,

Sitenizi incelediğimde ekranı kaplayan popup uyarı görüyorum. Bu reklam yerleşimi politikasına ters bir durumdur. Ayrıca google reklamlarından güçlükle ayırt edilebilen yine ekran görüntüsünde işaretlediğim farklı reklam veren şirketlere ait reklamlar mevcut. Bir diğer konuda footer altında sabitlenmiş google reklamı mevcut. Bu durum da reklam yerleşimi politikalarına ters bir durumdur.

İçeriklerinizi fazla vaktim olmadığı için inceleme şansım olmayacak, ancak siz aşağıdaki konuları gözden geçirin:
  • Sayfalarınızı kullanıcılar için hazırlayın, arama motorları için değil.
  • Kullanıcılarınızı aldatmayın.
  • Arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için tasarlanmış hilelerden kaçının. En önemli kurallardan biri, yaptığınız işi rekabet ettiğiniz bir web sitesine veya bir Google çalışanına açıklarken kendinizi rahat hissedip hissetmeyeceğinizdir. Yararlı başka bir test de "Bu, kullanıcılarıma yardımcı oluyor mu? Arama motorları olmasaydı bunu yapar mıydım?" diye kendinize sormanızdır.
  • Web sitenizi benzersiz, değerli veya çekici yapan şeyleri düşünün. Web sitenizin, alanınızdaki diğer sitelere göre daha fazla göze çarpmasını sağlayın.
Bütün bunların yanında adsense program politikalarını gözden geçirebilirsiniz. Adsense için uygunluk koşullarını da gözden geçirmeyi ihmal etmeyin.

İyi dileklerimle,
Merhaba hocam. Uyarılarınızı dikkate alacağım. Popup dediğiniz reklamlar admatic reklamları olması lazım bunu birçok site kullanıyor. Kaldırırım. Diğer reklamlar ise optad denilen Google partnere ait reklamlar. Footer reklamı kaldırdığımı sanıyordum. Dikkatimden kaçmış.
Site bir yıldan beri var. Genelde eğitimle ilgili. Olmayacak şeyleri paylaşmam. Buna özellikle dikkat ediyorum. Umarım en kısa sürede düzelir

• Beğen

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhaba hocam. Uyarılarınızı dikkate alacağım. Popup dediğiniz reklamlar admatic reklamları olması lazım bunu birçok site kullanıyor. Kaldırırım. Diğer reklamlar ise optad denilen Google partnere ait reklamlar. Footer reklamı kaldırdığımı sanıyordum. Dikkatimden kaçmış.
Site bir yıldan beri var. Genelde eğitimle ilgili. Olmayacak şeyleri paylaşmam. Buna özellikle dikkat ediyorum. Umarım en kısa sürede düzelir
mba.JPG

mba1.JPG

Hanifi

Üye
Üye
20 Şub 2020
8
3
3
Çok teşekkür ederim hocam. Ekran görüntüleri iyi oldu. Pek bildiğimiz konular olmadığı için nerede hata yaptığımızı anlamamız bazen uzun sürüyor. Dediğiniz yapıp tekrar inceleme talebinde bulunacağım. Son durumda yine buraya bilgi vereceğim. İlginiz için teşekkür ederim

• Beğen

Hanifi

Üye
Üye
20 Şub 2020
8
3
3

Hanifi

Üye
Üye
20 Şub 2020
8
3
3
Yusuf Bey merhaba. Müsait olduğunuzda cevap yazar mısınız?
Siteyi üç defa onaya gönderdim üçünde de red geldi. Tüm siteyi tüm sayfaları neredeyse tek tek inceledim. Kim ne önerdiyse yapmaya çalıştım. Son olarak böyle bir mesaj geldi.
İhlal olduğu belirtilen sayfa
Ortaokul 8.Sınıf Matematik Ders Kitabı Pdf indir 2020 2021 MEB Kök-e
Neyi göremiyorum. Cidden çok yoruldum. Yardımcı olursanız memnun olurum Screenshot_2020-02-27-18-38-23-202_com.google.android.gm.jpg Screenshot_2020-02-27-18-38-23-202_com.google.android.gm.jpg