site googlede banlı olmadığı halde neden çıkmaz

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

smartcoder

Üye
Üye
11 Eyl 2019
30
16
8
iyi çalışmalar

yukarıdaki sitem kontrol ediyorum google de ban görünmüyor site içeriğide indexleme vs. hepsi mevcut ancak google aramalarında çıkmıyor neredeyse 2 ay oldu hala hiç bir kelimede çıkmıyor google direk adresi yazınca siteyi getiriyor ban yok belliki ancak syfalarım neden googlede çıkmıyor bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen aydınlatın iyice sinir olmaya başladım silip atıcam sonunda siteyi.

benmi biyerde yanlış yapıyorum anlmadımki adsensede çalışıyor sayfa görüntülenme tıklanma vs. hepsi var ama googlede çıkmıyor diye organik trafiği bir türlü yakalaymadım sosyal medyadan kasıp duruyorum :(

ilginize şimdiden teşekkürler.

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
Merhaba,

Sitenizi inceledim ve dediğiniz gibi arama motorlarında gözükmüyor ancak yanlış yapılandırılmış.

Sitenizdeki üst ve alt kısmındaki menüler daha düzenli olmasına,
Sitenin arama sonuçlarında sağlıklı gözükmesi için robots.txt doğru yapılandırılması,
Aynı şekilde sitemap.xml adresi de doğru ve içeriklerin sıramanın tamamı gösteren sitemap.xml dosyası olması gerekir.

Robots.txt dosyası oluşturma
Site Haritası oluşturma ve gönderme

Bunları uyguladıktan sonra Google Search Console sitenizi ekleyin. Sitenin arama sonuçlarında daha hızlı çıkabilmesi ve üst sıralarda yer alması için kitlenizin günlük en az 20 - 30 bin olması gerekmektedir.

Saygılarımla,
Sezgin

smartcoder

Üye
Üye
11 Eyl 2019
30
16
8
Merhaba,

Sitenizi inceledim ve dediğiniz gibi arama motorlarında gözükmüyor ancak yanlış yapılandırılmış.

Sitenizdeki üst ve alt kısmındaki menüler daha düzenli olmasına,
Sitenin arama sonuçlarında sağlıklı gözükmesi için robots.txt doğru yapılandırılması,
Aynı şekilde sitemap.xml adresi de doğru ve içeriklerin sıramanın tamamı gösteren sitemap.xml dosyası olması gerekir.

Robots.txt dosyası oluşturma
Site Haritası oluşturma ve gönderme

Bunları uyguladıktan sonra Google Search Console sitenizi ekleyin. Sitenin arama sonuçlarında daha hızlı çıkabilmesi ve üst sıralarda yer alması için kitlenizin günlük en az 20 - 30 bin olması gerekmektedir.

Saygılarımla,
Sezgin
robox.txt dosyası aşağıdaki gibi

User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php

Sitemap: http://www.yemekpastatarifleri.com/sitemap.xml

hata varmıdır

sitemap.xml de search consol da kayıtlı

biryerde hata var ama nerede çözemedim :(

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
WordPress alt yapısının nasıl olduğunu bilmiyorum yani Google için ihtiyaç duyduğu şeyler var mı bilemiyorum o yüzden yanlış bilgi vermek istemem açıkcası, bazı robots.txt dosyaları farklıdır.

Sorun yaşadınız diye sitenizi kapatmanıza gerektirecek durum yok ve ayrıca sitenize benzer birden fazla site mevcut Google en iyi kitleye sahip olanı üst sıralara getirdiğinden sitenizi en alt kısma koymuş olabilir. Eğer sitenizin adresinizi yazdığınızda çıkıyorsa dediğim gibi en alt sıralardadır.

Ayrıca internet üzerinden yaşadığınız sorunları bulabilirsiniz WordPress robots.txt dosyası nasıl olmalıdır ve aynı şekilde sitemap nasıl oluşturulur diye araştırın. ;)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
WordPress alt yapısının nasıl olduğunu bilmiyorum yani Google için ihtiyaç duyduğu şeyler var mı bilemiyorum o yüzden yanlış bilgi vermek istemem açıkcası, bazı robots.txt dosyaları farklıdır.

Sorun yaşadınız diye sitenizi kapatmanıza gerektirecek durum yok ve ayrıca sitenize benzer birden fazla site mevcut Google en iyi kitleye sahip olanı üst sıralara getirdiğinden sitenizi en alt kısma koymuş olabilir. Eğer sitenizin adresinizi yazdığınızda çıkıyorsa dediğim gibi en alt sıralardadır.

Ayrıca internet üzerinden yaşadığınız sorunları bulabilirsiniz WordPress robots.txt dosyası nasıl olmalıdır ve aynı şekilde sitemap nasıl oluşturulur diye araştırın. ;)

@Sezgin Güler çok teşekkürler :)

@smartcoder merhaba, @Sezgin Güler arkadaşımın dediği gibi iyi bir SEO çalışması yapman gerekiyor.

Kolaylıklar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Sezgin GÜLER