Teşvik Edilmiş Trafik - AdMob

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

hakanbey

Üye
Üye
10 Nis 2019
54
18
8
Merhaba,

AdMob hesabım "TEŞVİK EDİLMİŞ TRAFİK" sebebi ile iptal edildi. Bu süreci kısaca anlatmak ve destek almak istiyorum.

Toplam 2 tane uygulamam var. İkisi de aynı sektörde fakat farklı konularda hizmet sunan bir projedir. Aynı play console hesabından google playe yüklenmiş, aynı admob içerisinde olan uygulamalardır. Aralarından bir tanesinin geleceği çok parlak olduğu için ilgimi ve sistemi ilerletmek istedim. Bahsettiğim bu geleceği parlak olan uygulamayı 5 Eylül'de Google Play'e yükledim ve yayınlanmaya başladı. 1 ay kadar orjinal kitlenin oturmasını bekledim. Sonrasında günlük 25 ₺ 'lik reklamlar ile besledim. Eylül ayında AdMob üzerinden 700 ₺ kazanç elde ettim. Proje kitlesinin %90'ı yurt dışıdır. Ekim ayına başladık ve o ay 9.000 ₺ kazandım, ödememi aldım. Kasım ayında ise 30.300 ₺ kazandım. Aralık ayının 4'ünde sabaha karşı hesabımın iptal edildiğini belirten e-posta aldım. Sebebi aşağıda ki görselde yer almaktadır.

1640298625116.png

Yüksek kazanç getirmeye başlayan bu uygulamamda, diğer uygulamamın reklamını yapmak istedim. Mevcut popüler olan uygulamamda çift dil desteği bulunuyor. Ana dil İngilizce'dir. Türkiye'den kullananlar içinde Türkçe gösterim sağlıyorum. Ana sayfaya da bir yer ayırdım. Başlık olarak Türkçe'ye Reklam, İngilizce'ye Ads yazdım. Altına bir çizik çektim. Bir tane buton oluşturdum. Arka planını renk geçişli yaptım. Uygulama renklerini kullanarak tasarımı bozmaması adına. Bu butona tıklayınca diğer uygulamamın Google Play sayfası açılıyor. Butonda ise hazırladığım 3 adet bir iki cümlelik metinden random hangisi denk gelirse gösteriyor. Sürekli aynı metin yazmasın istedim. Hem Türkçe, hem İngilizce olarak iki dile çevirdim. Bu metinlerden birinde "Ücretsiz" yazıyordu. Sanıyorum ki bu ibareden dolayı hesabım iptal edildi. Kendi uygulamamın reklamını yaptığım için yasaklanacağımı düşünmüyorum ama bu da bir ihtimal elbette. Sonuçta ben kullanıcılara zorla "tıklayın", "tıklayın ödül kazanın" gibi bir şey yapmadım.

Velhasıl kelam hesabımın iptal edildiği gün bu reklamları, kodladığım admin panelinden, kaldırdım. Reklam verilerini ve durumunu sunucuda ki veritabanımdan aldığım için uygulamaya update göndermeden ilgili reklam alanı da kaldırabilmiş oldum. Sonrasında 600 kelimeye yakın bir itiraz metni yazdım. Türkçe olarak gönderdim. 2 gün sonra olumsuz yanıt geldi. Aşağıya ekliyorum onu da.

1640299109416.png

Ben uygulamamın içerisinde ki bütün dizaynı tamamen Google AdMob ve Adsense politikalarına uygun olacak şekilde yaptım. O kadar titiz çalıştım ki, hiçbir sorun olmasın istedim. Fakat ne kadar üzerine düşsem de kaçınılmaz sona ulaştım gibi. Bu yanıttan sonra tekrar itiraz gönderdim fakat "Her ay 1 kez itiraz gönderebilirsiniz" şeklinde otomatik e-posta geldi.

Uygulamalarımın ikisi de Java dili ile yazılmıştır. Profesyonel kodlama içermektedir. Bilgisayar Mühendisiyim, ek gelir olarak bu işi yapmak istemiştim.

İlgili sorunu düzelttiğimi düşünüyorum. Çünkü popüler olan uygulamamda, diğer uygulamamın reklamını yaptıktan bir süre sonra bu sıkıntı çıktı. Eylül ayından beri sorunsuz kullanıyordum.

Bana Adsense'den gelen e-posta'da kesinleşmiş kazancımı alabileceğim yazıyordu. Ümitlenmiştim, en azından onu alacağım diye. Fakat o 30.000 ₺'yi de bana yar etmediler.

1640299331270.png

Hesabım kapatıldıktan 1 hafta sonra Adsense:

1640299398707.png

Bu konuda yapabileceğim bir şey var mıdır? Detaylı bir şekilde itiraz metni hazırlayıp, 4 Ocak tarihinde gönderirsem bir faydasını görebilir miyim ? Sizlerden destek talep etmekteyim. Nasıl bir yol izleyeceğim hakkında tecrübem yoktur.

Buraya kadar okuduysanız minnettarım...

Sessiz

Üye
Üye
3 Kas 2020
8
4
3
Adsense'in bu konularda adil olduğunu düşünmüyorum. Zaten tekelleşmiş bir şey adeta "tek seçeneğin biziz başka tercihin yok" diyorlar. Düzgünce bir iş yapıyorsun hile hurda karıştırmıyorsun ama illaki önüne bir engel çıkarıyorlar. Artık bu kısıtlamaların isteyerek yapıldığını düşünüyorum, başka açıklaması olamaz.

• Beğen
Tepkiler: hakanbey

hakanbey

Üye
Üye
10 Nis 2019
54
18
8
Adsense'in bu konularda adil olduğunu düşünmüyorum. Zaten tekelleşmiş bir şey adeta "tek seçeneğin biziz başka tercihin yok" diyorlar. Düzgünce bir iş yapıyorsun hile hurda karıştırmıyorsun ama illaki önüne bir engel çıkarıyorlar. Artık bu kısıtlamaların isteyerek yapıldığını düşünüyorum, başka açıklaması olamaz.

Bir çok forumda her ay admob veya adsense değişerek ödeme alan kişiler görüyorum. İllegal yöntemlerle binlerce lira kazanıyorlar. Ben burada her şeyi usule uygun yapmaya, düzenli olmaya gayret gösterirken bana bu şekilde davranması gerçekten çok üzücü. Sektörde lider olmasına da asla sevinemiyorum. Hatalı bir işlemim olursa elbette cezayı kessin. Gerekirse o ayki ödemeyi komple alsın, ağır cezalar versin. Fakat hiçbir uyarı vermeden "çat" diye hesabı kapatıp, paraya çökmesi çok çok üzüyor.

Politika merkezi alanı da boşa var bence. Kısıtlama geldikten saatler, bazen günler, sonra görüyoruz. Herhangi bir ihlalimiz olursa oraya düşmüyor. Çünkü direkt hesap kapatılıyor. Farklı bir kullanımını göremedim şimdiye kadar...

• Beğen
Tepkiler: Sessiz

Alperen98

Üye
Üye
6 Ocak 2022
10
0
1
Bir çok forumda her ay admob veya adsense değişerek ödeme alan kişiler görüyorum. İllegal yöntemlerle binlerce lira kazanıyorlar. Ben burada her şeyi usule uygun yapmaya, düzenli olmaya gayret gösterirken bana bu şekilde davranması gerçekten çok üzücü. Sektörde lider olmasına da asla sevinemiyorum. Hatalı bir işlemim olursa elbette cezayı kessin. Gerekirse o ayki ödemeyi komple alsın, ağır cezalar versin. Fakat hiçbir uyarı vermeden "çat" diye hesabı kapatıp, paraya çökmesi çok çok üzüyor.

Politika merkezi alanı da boşa var bence. Kısıtlama geldikten saatler, bazen günler, sonra görüyoruz. Herhangi bir ihlalimiz olursa oraya düşmüyor. Çünkü direkt hesap kapatılıyor. Farklı bir kullanımını göremedim şimdiye kadar...
Merhaba, burada sanki adsense'ye 8 bin borçlu gibi gözüküyorsunuz, bu para sizden talep edilecek mi? Bilginiz var mı?

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhaba arkadaşlar,

Google kesinleşmiş bakiyeler, yada tahmini kazançlardan geri yapılan düşümleri kendi kasasına eklemiyor, reklamverenlere iade ediyor. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa eko sistem olmaz, reklam verenler de güvenip reklam vermez. Google, Yayıncılara AdSense ürününe ait politikaları iletmiş. Bu politikalar evet çok sert uygulanıyor. Sert uygulanma nedeni ise Eko sistemi korumaktır. Gözden kaçan kötü niyetli yayıncılar tabiki var, onlar da ancak tespit edilinceye kadar sözde para kazanıyorlar. Buna para kazanmak demeyelim daha ağır olsun, reklam verenlerin paralarını gasp ediyorlar. Haksız kazanç elde eden kötü niyetli yayıncıları düşünen yazılım ve sistemler tespit ediyor ve yaptırım uygulanıyor. Sizleri tenzih ederek iletiyorum. Eğer sizler kaynaklı değilse yaptırımlar, itiraz da bulunmanızı öneriyorum. Mutlaka değerlendiriliyor ve gereken yapılıyor. Hata siz kaynaklı ise yanıt dahi iletilmiyor. Cüzi oranlarda Google Ads ile reklam verip, uygulama yada web sitesi veya reklam yayımladığınız platformlara çektiğiniz trafik doğal olmayan yolla elde edilmiş trafik olarak değerlendirildiğinden, organik trafiğiniz çok çok iyi değilse maalesef bu da bir politika ihlalidir ve yaptırıma tabidir.

Kolaylıklar dilerim.

Alperen98

Üye
Üye
6 Ocak 2022
10
0
1
Merhaba arkadaşlar,

Google kesinleşmiş bakiyeler, yada tahmini kazançlardan geri yapılan düşümleri kendi kasasına eklemiyor, reklamverenlere iade ediyor. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa eko sistem olmaz, reklam verenler de güvenip reklam vermez. Google, Yayıncılara AdSense ürününe ait politikaları iletmiş. Bu politikalar evet çok sert uygulanıyor. Sert uygulanma nedeni ise Eko sistemi korumaktır. Gözden kaçan kötü niyetli yayıncılar tabiki var, onlar da ancak tespit edilinceye kadar sözde para kazanıyorlar. Buna para kazanmak demeyelim daha ağır olsun, reklam verenlerin paralarını gasp ediyorlar. Haksız kazanç elde eden kötü niyetli yayıncıları düşünen yazılım ve sistemler tespit ediyor ve yaptırım uygulanıyor. Sizleri tenzih ederek iletiyorum. Eğer sizler kaynaklı değilse yaptırımlar, itiraz da bulunmanızı öneriyorum. Mutlaka değerlendiriliyor ve gereken yapılıyor. Hata siz kaynaklı ise yanıt dahi iletilmiyor. Cüzi oranlarda Google Ads ile reklam verip, uygulama yada web sitesi veya reklam yayımladığınız platformlara çektiğiniz trafik doğal olmayan yolla elde edilmiş trafik olarak değerlendirildiğinden, organik trafiğiniz çok çok iyi değilse maalesef bu da bir politika ihlalidir ve yaptırıma tabidir.

Kolaylıklar dilerim.
Google fazladan yapmış olduğu ödemeyi geri nasıl tahsil edecek, böyle bir şey mümkün mü? Veya buna benzer örnekler var mı? Böyle bir durum hukukî olarak nasıl işler?

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Google fazladan yapmış olduğu ödemeyi geri nasıl tahsil edecek, böyle bir şey mümkün mü? Veya buna benzer örnekler var mı? Böyle bir durum hukukî olarak nasıl işler?
Tekrar merhaba,

Fazladan yapılmış ödemeler analiz sonuçlarına göre delillendirildiğinde dilerse, PIN kodu ile doğrulanmış adresinize (bu nedenle gerçek adres ve kimlik doğrulamaya önem veriliyor) avukatları yolu ile ulaşabilir. Bunu zaten şartlar ve koşullarda belirtmişler. Örnekleri tabiki ne bizlerle ne de halka açık yerde paylaşmazlar. Ürün adını kopya olarak kullandıklarında dahi 24 saat içinde ilgilisi ile iletişime geçiyorlar.

Umarım sorun yaşamazsınız, sağlıklı günler dilerim.

hakanbey

Üye
Üye
10 Nis 2019
54
18
8
Merhaba arkadaşlar,

Kolaylıklar dilerim.
Tekrardan Merhaba,

Durumu olabildiğince detaylı bir şekilde izah edip (2250 karakter ile), itiraz gönderdim. Kabul edilmedi. 4 aydır güzelce kurallara uygun biçimde kullanıyordum. Şimdi ne yapacağım? 1 buçuk aydır UnityAds kullanıyorum ama AdMob'un kazandırdığı miktarın 1/5'yi bile getirmiyor... Google gözünde amaç para kazanmak değil, kullanıcılara faydalı bir proje sunmaktır. Bunun farkındayım, biliyorum. Kullanıcılara gayet güzel veriler sunuyorum ve anlık online sayım +700 lerde geziyor. Bu projenin bu kadar güzel yerlere gelmesiyle birlikte elbette kazanç elde etmek isteyeceğim. Ki kullanıcılarımın çok büyük bir çoğunluğu yurt dışı kullanıcısıdır. Kur fiyatlarını dikkate aldığımızda beni çok çok rahatlatacak miktarlar kazanma durumum mevcut.

Bu konuda yapılacak bir şey yok mudur hocam, bu durumu nasıl çözeriz, bize bir yol yordam göstermenizi rica ederiz.

Alperen98

Üye
Üye
6 Ocak 2022
10
0
1
Tekrardan Merhaba,

Durumu olabildiğince detaylı bir şekilde izah edip (2250 karakter ile), itiraz gönderdim. Kabul edilmedi. 4 aydır güzelce kurallara uygun biçimde kullanıyordum. Şimdi ne yapacağım? 1 buçuk aydır UnityAds kullanıyorum ama AdMob'un kazandırdığı miktarın 1/5'yi bile getirmiyor... Google gözünde amaç para kazanmak değil, kullanıcılara faydalı bir proje sunmaktır. Bunun farkındayım, biliyorum. Kullanıcılara gayet güzel veriler sunuyorum ve anlık online sayım +700 lerde geziyor. Bu projenin bu kadar güzel yerlere gelmesiyle birlikte elbette kazanç elde etmek isteyeceğim. Ki kullanıcılarımın çok büyük bir çoğunluğu yurt dışı kullanıcısıdır. Kur fiyatlarını dikkate aldığımızda beni çok çok rahatlatacak miktarlar kazanma durumum mevcut.

Bu konuda yapılacak bir şey yok mudur hocam, bu durumu nasıl çözeriz, bize bir yol yordam göstermenizi rica ederiz.
Hakan Bey, durumunuz için gerçekten de çok üzgünüm. Peki bu eksi bakiye için size bir bilgilendirme yapıldı mı? Bu konuya ilişkin bir mail aldınız mı? Lütfen cevap verirseniz çok sevinirim. Google eksi bakiyeyi sizden geri talep etti mi?

hakanbey

Üye
Üye
10 Nis 2019
54
18
8
Hakan Bey, durumunuz için gerçekten de çok üzgünüm. Peki bu eksi bakiye için size bir bilgilendirme yapıldı mı? Bu konuya ilişkin bir mail aldınız mı? Lütfen cevap verirseniz çok sevinirim. Google eksi bakiyeyi sizden geri talep etti mi?
Bu konu ile ilgili herhangi bir e-posta almadım. Az önce kapanan hesabımın Adsense profiline giriş yaptım ve 5 gün önce 192 lira daha kesinti yaptığını gördüm. Ben zaten 45 gün önce reklam kodlarını kaldırdım ve zorunlu güncelleme ile kullanıcılara sundum. Hiçbir reklam kodu olmadan 1 ay içerisinde nasıl tekrar kesinti yapıyor bunu da anlamadım.