Uygulamanızdan Kar Etme taktiği (adworcüler lütfen bakın)

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Yasin Kefeli

Üye
Üye
16 Nis 2020
6
7
3
burası ne kadar adsens forumu olsada buradada şansımı deniyim dedim :)
şimdi benim bir fikrim var..
Diyelimki bizim play store da bir uygulamamız var. Ücretli (diyelimki 10 TL olsun. Her indirmede google play %30 kesiyor ve bana kalan net para 7 TL ). Şimdi ben bu uygulamam için adwors reklamı vericem. Uygulama reklamları, indirme başına para kesiyor o reklama ne kadar bütçe ayırırsanız. şimdi ben yükleme başına maliyeti YBM 0.50TL yapıyorum ve kampanyamı başlatıyorum. Şimdi, Google reklamımı yapıcak indirme başına 50krş kesicek. diyelimki reklamlardan 100 kişi geldi ve kampanyayı durdurdum. 100*0.50 = 50TL reklam için para vermiş oldum. yani uygulamayı 100 kişi satın aldı. buda 100*7TL = 700TL kazanmış oldum. -50 de reklam parası kaldı 650 TL.
50 TL yatırıma 650TL almak çok mantıklı değilmi ?
tabiki bu benim hayal dünyam daha denemedim böyle birşey :)
sorum şu;
böyle bir şey gerçekten varmı yoksa işler öyle gitmiyomu ? :unsure:

cevaplarsanız çok sevinirim

Atacbala

Destek Ekibi
Destek Ekibi
16 Eyl 2019
507
304
63
Selam

Youtube içi arbitraj(düşük teklifli reklam vererek, çıkan reklamlardan daha fazla gelir elde etme) yaparak para kazanan kanallar var,yani dediğiniz gibi trafiği adwords reklamiyla alıp düşük maliyetle daha fazla gelir elde edilebiliyor.Lakin app olarak durum nasil işliyor fikrim yok dediginiz gibi tutar sadece yükleme başına ise tabiki çok mantikli 👍🏻

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Atacbala

Destek Ekibi
Destek Ekibi
16 Eyl 2019
507
304
63
Hiçbir ücretli uygulama satin almadim,eger belli bir süre geri iadesi varsa satin alinan uygulamanin bu gibi durumlarda kâr-zarar dengesini degistirebilir.

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
bu soruyu başka bir forumda sordum. Olmazmış :(
üzdü

Merhaba :)

Evet şöyle olmaz:

- Reklamı gören programa dokunup satın almıyor :) 100 kişide bir yada 2 kişi ancak satın alma ihtimali var. Burada koşullu olasılık hesabından da anlamanız gerekiyor. Ben çok anlamam ama fikir verebilirim :)

Her uygulamada 7TL kazancınız var ve 2 kişi indirdi 14TL net geliriniz varken, 50TL reklam gideriniz oldu. 33TL lik zarardasınız :) Tabi bu benim fikrim. Keşke her reklama tıklayan sipariş geçmiş olsa :) O zaman reklamverenlerin yanında yayıncılarda google da çok büyük kazançlar elde ederdi.

Fikrinize saygılıyım, başarılar dilerim.

Yasin Kefeli

Üye
Üye
16 Nis 2020
6
7
3
Merhaba :)

Evet şöyle olmaz:

- Reklamı gören programa dokunup satın almıyor :) 100 kişide bir yada 2 kişi ancak satın alma ihtimali var. Burada koşullu olasılık hesabından da anlamanız gerekiyor. Ben çok anlamam ama fikir verebilirim :)

Her uygulamada 7TL kazancınız var ve 2 kişi indirdi 14TL net geliriniz varken, 50TL reklam gideriniz oldu. 33TL lik zarardasınız :) Tabi bu benim fikrim. Keşke her reklama tıklayan sipariş geçmiş olsa :) O zaman reklamverenlerin yanında yayıncılarda google da çok büyük kazançlar elde ederdi.

Fikrinize saygılıyım, başarılar dilerim.
hayır siz yanlış anladınız :)
reklamı 100 kişi görürse değil, reklama 100 kişi tıklarsa.
Bu fikir olmaz derken yine yapılabilir birşey ama google gösterim başınada para alıyor. Bu reklam da gelirlerini arttırıyor. Bi forumda bana arkadaş kendi kampanyasını attı 200 euro ödemiş 140 kişi indirmiş. tabi uygulamanın kalitesi vs. ilgilidir ama düşündüğüm gibi büyük kar yok aksine zarar olma olasılığı yüksek

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
hayır siz yanlış anladınız :)
reklamı 100 kişi görürse değil, reklama 100 kişi tıklarsa.
Bu fikir olmaz derken yine yapılabilir birşey ama google gösterim başınada para alıyor. Bu reklam da gelirlerini arttırıyor. Bi forumda bana arkadaş kendi kampanyasını attı 200 euro ödemiş 140 kişi indirmiş. tabi uygulamanın kalitesi vs. ilgilidir ama düşündüğüm gibi büyük kar yok aksine zarar olma olasılığı yüksek

Evet aynen yanlış anlamışım, 100 kişinin indirmesi için 1000 kişiye gösterim yapılması gerekir ki bu durum yüzde ona denk gelir. Yüzde onluk bir kesim bulmak çok kolay değil ama yinede denemenizde fayda olabilir. Binde bir şu aralar :) Ayrıca trafik ads ile gelirse (çoğunluk organik olmazsa) admob trafik politikaları gereği sınırlandırma getiriyor hesaplara :) Organik üst sırada olmak kaydıyla deneyebilirsiniz :)

Kolaylıklar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Atacbala