Videolarım izlenmesine rağmen izlenme saatim sürekli düşüyor

Ankara Kampüs Sürücü Kursu
Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

teknoonur

Üye
Üye
29 Ara 2024
1
0
1
2 aydır düzenli olarak video atıyorum ve attığım videoları izleniyor Fakat her gün izlenme saatim düşüyor bunun için ne yapabilirim

Tamer Arbak

Destek Ekibi
Destek Ekibi
10 Nis 2018
112
70
28
43
2 aydır düzenli olarak video atıyorum ve attığım videoları izleniyor Fakat her gün izlenme saatim düşüyor bunun için ne yapabilirim
YouTube izlenme saatlerinin düşmesi, özellikle düzenli video yükleyen içerik üreticileri için moral bozucu olabilir. Ancak bu durumun altında yatan nedenleri anlamak ve çözüm yolları geliştirmek mümkündür. İşte izlenme saatlerinizin neden düştüğünü ve bunu düzeltmek için neler yapabileceğinizi açıklayan bazı ipuçları:

İzlenme Saatlerinin Düşme Nedenleri

1. Eski Videoların Etkisi:
    YouTube'da izlenme saatleri son 365 günü kapsar. Eğer 1 yıl önce çok izlenen bir videonuz varsa ve bu dönemi aşıyorsa, izlenme saati düşüşü yaşamanız normaldir.
  2. İçerik Rekabeti:
    Aynı konuda çok fazla içerik üretiliyorsa, sizin videolarınızın daha az görünür olması olasıdır. Bu durum, izlenme sürelerinizi etkileyebilir.
  3. Hedef Kitlenin Dikkat Süresi:
    Videolarınız izlense de, izleyiciler videonun tamamını izlemiyor olabilir. Bu durum, YouTube algoritmasının videonuzu daha az önermesine neden olabilir.
  4. Videoların Performansı:
    Düzenli video yüklemek önemli olsa da, her videonun performansı farklı olabilir. Bazı videolar izlenme saatine olumlu katkı sağlarken, diğerleri beklenen etkiyi yaratmayabilir.

İzlenme Saatlerinizi Artırmak İçin Öneriler

1. Video Analitiklerini İnceleyin:
    • YouTube Studio’da “Analytics” bölümüne gidin.
    • İzleyici Retention (İzlenme Süresi) kısmında hangi videoların daha uzun izlendiğini analiz edin.
    • Düşüş yaşanan videoların ortak özelliklerini belirleyin.
  2. İlgi Çekici Başlıklar ve Küçük Resimler Kullanın:
    Videolarınızın ilk izlenim olarak dikkat çekmesi önemlidir. Başlıklarınızı kısa, net ve ilgi çekici yapın. Küçük resimleriniz de profesyonel görünsün.
  3. Hedef Kitlenizi İyi Tanıyın:
    İzleyici kitlenizin ilgi alanlarını anlamak için anketler düzenleyebilir veya izleyicilerden içerik önerileri isteyebilirsiniz. Bu, daha hedefli içerikler üretmenize yardımcı olur.
  4. Uzun ve Değerli İçerikler Üretin:
    • Kısa videolar izleyici çekebilir ancak daha uzun, değerli içerikler izlenme saatlerinizi artırabilir.
    • Videolarınızı eğitici, eğlenceli veya çözüm odaklı hale getirin.
  5. Eski Videolarınızı Güncelleyin:
    Eski ama iyi performans göstermiş videolarınızı yeniden optimize edin. Örneğin:
    • Yeni bir başlık veya küçük resim ekleyin.
    • Açıklama ve etiketleri güncelleyin.
  6. Düzenli ve Planlı Çalışın:
    • Düzenli olarak video yüklemeye devam edin, ancak içerik kalitesini ihmal etmeyin.
    • Videoları haftanın aynı gün ve saatinde yayınlamak, sadık bir izleyici kitlesi oluşturmanıza yardımcı olur.
  7. Videolarınızın Tanıtımını Yapın:
    • Videolarınızı sosyal medya platformlarında paylaşın.
    • Topluluk sekmesini (Community Tab) aktif bir şekilde kullanın.
    • İzleyicilerinize yeni videolarınızı paylaşmalarını teşvik edin.
  8. Playliste Odaklanın:
    Videolarınızı ilgili oynatma listelerine eklemek, izlenme süresini artırabilir. Oynatma listeleri, izleyicileri bir videodan diğerine yönlendirebilir.

Ekstra İpuçları

• Trend Konulara Odaklanın: Popüler veya güncel konularla ilgili içerik üretmek, izlenme saatlerinizi artırabilir.
  • Kısa Videolar (YouTube Shorts): YouTube Shorts, daha geniş bir kitleye ulaşmanıza ve yeni izleyiciler kazanmanıza yardımcı olabilir.
  • İzleyicilere Çağrı Yapın: Videoların sonunda “Abone olun ve bildirimleri açın” gibi çağrılar yaparak izleyici sadakatini artırabilirsiniz.

Unutmayın, YouTube bir maraton gibidir. Düzenli çalışmaya, analiz yapmaya ve kendinizi geliştirmeye devam ettiğinizde izlenme saatleriniz de istikrarlı bir şekilde artacaktır. İyi şanslar! 😊