Yazıların Nakli ve Adsense Problemine Mani Olunması

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

halil

Üye
Üye
Banlı Üye
1 Ara 2020
180
114
43
Merhaba, benim hem blog/makele yazılarının yayımlandığı sitem (Wordpress), hem o siteye subdomain olarak bir forumum (phpBB) var. Lakin ben bu sitem ile ban yedim. Dahası az evvel aklıma şöyle bir fikir geldi. Ben blog/makale yazılarımı şahsi siteme taşıyacağım ve bahsettiğim siteyi sadece foruma sitesine çevireceğim.
Lakin bunu yaparken aklımda bazı sorular var.
- Yazılarım Google'da indexli ve birçoğu ilk sayfada, hatta Öne çıkan snippet'leri var. Bunları indexten silmek ve kendi siteme ekleyerek sağlıklı bir şekilde indexlenmesini sağlamak ne kadar mümkün?
- Bahsettiğim site ismini bir şiirden alıyor ve bu bapta pek rakibi yok. Kendi sitem ise çok bedbaht bir halde. Çünkü benim adımla birisi zeytinyağcı açmış ve Google'a bayağı reklam veriyor. Bu sebep indexlenmeğe, daha doğrusu ön sayfalara çıkmama ne denli mani olur?
- Adsense başvurusunda bu sitem daha evvel reddedilmişti. İçerikleri taşıyınca ve indexlenmesini sağlayınca Toplama İçerik uyarısıyla karşılaşmam ne kadar elzem?
- subdomainde normal domaine taşınan forumun yükselişi iyi olur mu? Daha mühim Adsense gözünde bu yeni bir site olarak kabul edilir mi?

Bayram ŞENAKAR

Dijital Pazarlama Uzmanı
Üye
23 Ocak 2019
366
375
63
24
Malatya
bayramsenakar.com.tr
Merhabalar @halil,

- Yazılarım Google'da indexli ve birçoğu ilk sayfada, hatta Öne çıkan snippet'leri var. Bunları indexten silmek ve kendi siteme ekleyerek sağlıklı bir şekilde indexlenmesini sağlamak ne kadar mümkün?
Direkt domain değişseydi, Search Central üzerinden SEO kaybı olmadan domain aktarımı yapmak mümkündü. Ancak eski domain tekrardan aktif kullanılacağı için ne yazık ki bu mümkün değil. Bütün indexlerinizi silip yeni sitede yeniden indexletmeniz lazım.

- Bahsettiğim site ismini bir şiirden alıyor ve bu bapta pek rakibi yok. Kendi sitem ise çok bedbaht bir halde. Çünkü benim adımla birisi zeytinyağcı açmış ve Google'a bayağı reklam veriyor. Bu sebep indexlenmeğe, daha doğrusu ön sayfalara çıkmama ne denli mani olur?
Google, kullanıcının arama niyetini anlayabilmektedir. Bu bağlamda dört arama niyeti vardır: Bilgilendirme, gezinme, işlemsel ve ticari araştırma.
Ticari araştırma yapmak isteyen bir kullanıcı, bilgi aramadığı için sizin siteniz ticari bir aramada çıkmayacaktır. Bu yüzden orada bir markanın varlığı sizi etkilemeyecektir. Sadece "Marka Araması" yapıldığı zaman sorun yaşayabilirsiniz ancak bunu da zamanla atlatabilirsiniz.

- Adsense başvurusunda bu sitem daha evvel reddedilmişti. İçerikleri taşıyınca ve indexlenmesini sağlayınca Toplama İçerik uyarısıyla karşılaşmam ne kadar elzem?
Eğer eski sitenizdeki bütün indexleri siler ve başarılı bir şekilde yeni sitede indexlerseniz, herhangi bir sorun olmayacaktır.

- subdomainde normal domaine taşınan forumun yükselişi iyi olur mu? Daha mühim Adsense gözünde bu yeni bir site olarak kabul edilir mi?
Google'a göre her URL, yenidir. Bu HTTP ve HTTPS olan iki URL için de geçerlidir. Ancak şöyle bir durum bulunmaktadır. Eğer forumunuz subdomain ise, ana domainin otoritesini almayacak ve farklı bir domainmiş gibi işlem görecektir. Ancak forumunuz bir subfolder üzerinde kuruluysa, aynı itibarı taşıyacaktır Google üzerinde. Ek olarak, eğer subfolder'dan ana domaine taşıma işlemi yaparsanız URL kısalacağı için sizin adınıza daha iyi olacaktır.
Subfolder ve subdomain için aşağıda örnek veriyorum.

Subdomain: forum.adsenseturkiye.com.tr
Subfolder: adsenseturkiye.com.tr/forum

Saygılarımla.

halil

Üye
Üye
Banlı Üye
1 Ara 2020
180
114
43
Yeni soru: İndexleri silmek Search'daki URL kaldırma ile mi oluyor?