Üye
Üye
56 dakika önce
Kanalımdan henuz bir para cekmedım ama buyuk ıhtımal bırdahakı ay 200 tl eşiğine ulaşırım. Fakat vergi muhabbetleri kafamı karıstıyor. Şahıs şirketi muhasebe odenecek vergi ve kdvler. Benim sormak ıstedıgım 200 tl için tüm bunları yapmalımıyım 1 tlnın vergisi bile odenecek diye soylemler var fakat benım bunları yapmam ıcın geliri bırakın youtubeden cebimden para harcamam lazım. Bu konuda napmam lazım kanalımı kapatmayı bile düşünüyorum ileriye donuk vergiler önüme cıkarsa dıye korkuyorum bunun mantıklı acıklaması nedir lütfen yardım edin
Merhaba,
YouTube'da para kazanma, platformdaki iyi ve ilgi çekici içerikleri ödüllendirmek için mükemmel bir yöntemdir. Ancak YouTube'da para kazandığınız videolardan elde edilen her türlü gelir için ikamet ettiğiniz ülkeye vergi ödemekle yükümlü olabileceğinizi lütfen unutmayın. Ayrıntılı bilgi edinmek için yerel vergi kurumunuzla iletişime geçin, şeklinde resmi açıklama var Youtube tarafında.
Ancak şunu bilmenizi istiyorum, şahsen elde edilen gelirler beyana tabi olup, bunun için bir kazanç sınırı vardır. Bu konuda detaylı bilgi için lütfen bağlı bulunduğunuz vergi dairesinden bilgi alın. Bu konu ile ilgili
sabit konu oluşturmuştum. Lütfen
göz atın.
Kolaylıklar dilerim.