Mantıksız

Tiktok'a mı geçsek? Nasıl kazanıyor peki, bu para nereden geliyor?
Ama gercek bu. Bir anda büyüdü, borsaya falan girdi. Sonra kendileri tabii aldiklari reklamlari bir sekilde degerlendiriyorlar. Uygulamayi acar acmaz bir reklam izletiyorlar, sonrasinda da yukari dogru swipe yaptikca yaklasik 10saniye bir reklam cikiyor, tabii hemen gecebiliyoruz ilgimizi ceken olmazsa fakat oyle reklamlar var ki, sanarsin amator bir kisinin videosu

Sponsor yazmasa bilemeyecegiz.
Ben aslinda Tiktok'da idim ama algoritmasini sacma buldum once, sonrasinda ahlak...
1- Algoritma: Fransa'dayim diye yaptigim videolarin %95'ini Fransa'ya gosteriyor ki sonradan gelen bir Turk'um, e yani fransizcam da fransizlar gibi akici degil ve videolarimi turkce olarak yapiyordum Turkler gorsun diye ama dedigim gibi genelde Fransa'ya gosteriyor ve ragbet gormuyor. Youtube ise istatistiklerime gore %95'den fazlasini Turkiye'ye gosteriyor, normal olan da bu. Çunku telefon dilim turkce, uygulama dilim turkce, yaptigim videolar, ekledigim yazi ve etiketler turkce. Ama tum bunlara ragmen Tiktok, lokalizasyon basli calisiyor. Bana uymadi.
2- Amerika, Hindistan ve en son gecenler Pakistan engelledi sanirim. Adamlar hakli. Kusura bakmayin ama kizlar orasini burasini sergileyince (Turkler dahil), milyonlarca goruntulenme alabiliyor bir kac saatte ama Senin yaptigin video ne kadar ilginc olursa Tiktok efendi takmiyor, bir turlu videolarina hit vermiyor. E hal boyleyince kizlar erotik vari seyler yapiyor, erkekler de kufurlu paylasim ve bunlar serbest.
O yuzden Tiktok'u sildim, silmeden once de Tiktok'ta son kez "Elveda; sapiklarin, yalancilarin, kufurbazlarin, salaklarin oldugu Tiktok. Senden bin kat ahlakli olan Youtube'e geciyorum" diyerek paylasip yaptim ve ertesi gun sildim...