Yüksek Rekabetli/Teklifli Anahtar Kelime İçeren İçeriğin Adsense Getirisi

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

hadiolum

Üye
Üye
13 Tem 2018
3
3
0
Tam olarak anlayamadığım bir durum var.

Örneğin rekabeti ve tıklama başı maliyeti yüksek bir "anahtar kelime" için, arama sonuçlarında başlardaki sıralamalarda çıkan bir makalemiz ve bu makalede Adsene reklamlarımız var. Bu anahtar kelimenin değerinin, bu makalede gösterilecek reklamların, dolayısıyla tıklama başı maliyetine etkisi nasıl oluyor?

Örneğin; diyelim "gözlük" anahtar kelimesi;
Google'da arama yaptığımızda, malum en başta adwords reklamları çıkacak, ilk 2 bağlantının reklam bağlantısı olduğunu 3. bağlantının ise bizim makalemiz olduğunu varsayalım. Bu makalenin içerisindeki reklamların dolayısıyla tıklamaların arama sayfasında yukarıdaki adwords reklamlarındaki TBM'ler kadar değerli olduğunu söyleyebilir miyiz? Yoksa burada aynı anahtar kelimeleri içeren ama google sıralaması zayıf olan bir makale ile aynı değerde reklamlar mı gösterilir? Yani arama sonucundaki başarı sadece trafik miktarı ile mi ödellendirilir?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

forumexem

Üye
Üye
11 Tem 2018
20
26
13
Merhaba hocam öncelikle hoşgeldınız.
Ben kendi bilgilerimi sizlere anlatmak istiyoruz umarım yeterli cevap olur öncelikle hocam bahsi geçen anahtar kelime vs gibi birşey yok tamamen özgün ve o makalede en az 5 dakika kalma süresi ve 5 dakika sonra google reklamları dikkat çeker tıklar onun dışında sayfaya makaleye göre değişiyor yani şunu demek istiyorum ki bir çok büyük site kendi anahtar kelimesinde giriyor ama burada önemli sitenin içerikleri kopya vs olmaması özgün ve ziyaretçi sitede bekletecez kaliteli paylaşımlar yazılar olması gerekıyor. Zaten adsense kaliteye göre TBM ve Sayfa BG sini yüksek tutar umarım anlamışsınızdir

• Beğen

hadiolum

Üye
Üye
13 Tem 2018
3
3
0
Merhaba hocam öncelikle hoşgeldınız.
Ben kendi bilgilerimi sizlere anlatmak istiyoruz umarım yeterli cevap olur öncelikle hocam bahsi geçen anahtar kelime vs gibi birşey yok tamamen özgün ve o makalede en az 5 dakika kalma süresi ve 5 dakika sonra google reklamları dikkat çeker tıklar onun dışında sayfaya makaleye göre değişiyor yani şunu demek istiyorum ki bir çok büyük site kendi anahtar kelimesinde giriyor ama burada önemli sitenin içerikleri kopya vs olmaması özgün ve ziyaretçi sitede bekletecez kaliteli paylaşımlar yazılar olması gerekıyor. Zaten adsense kaliteye göre TBM ve Sayfa BG sini yüksek tutar umarım anlamışsınızdir
Hoş buldum,
Benim demek istediğim o değil yalnız, zaten makale başarılı ve özgün ki ilk sıralarda çıkıyor o konuda sıkıntı yok. Makalenin ilk sırada çıkmasını sağlayan o anahtar kelimelerin, aynı zamanda rekabeti ve tbm'si yüksekse, makale içerisinde yayınlanacak reklamların getirisi de yüksek midir? Yoksa bir makalenin iyi bir sıralama almasının ödülü sadece trafik midir? Yani bu gösterilen reklamları etkilemez mi?

• Beğen

Cihat Özgen

Yönetici
Geliştirici
Emekli - Yaşlı
Webmaster
10 Nis 2018
580
567
280
Rusya
www.cihatozgen.net.tr
Hoş buldum,
Benim demek istediğim o değil yalnız, zaten makale başarılı ve özgün ki ilk sıralarda çıkıyor o konuda sıkıntı yok. Makalenin ilk sırada çıkmasını sağlayan o anahtar kelimelerin, aynı zamanda rekabeti ve tbm'si yüksekse, makale içerisinde yayınlanacak reklamların getirisi de yüksek midir? Yoksa bir makalenin iyi bir sıralama almasının ödülü sadece trafik midir? Yani bu gösterilen reklamları etkilemez mi?

Evet bir makalenin ödülü iyi bir trafik ve iyi bir seo çalışmasından geçer anahtar kelime kısmı ise arama motorlarında sitenizin çıkmasını sağlar.

istediğiniz kadar anahtar kelimeniz olsun ama sitenize gelen kulanıcı reklamlarınızı tıklamıyorsa bunun ne hit ,trafik anahtar kelime ile alakası yok.

düşünün evinizde misafirleriniz gelecek ve siz hazırlık yapıyorsunuz yemek içecek vs vs. misafirleriniz hiç birşey yemeden çekip gidiyor. :)

• Beğen

hadiolum

Üye
Üye
13 Tem 2018
3
3
0
Sanırım sorun bende hocam anlatamıyorum. Gerçekten alakasız çünkü...

Derdim seo veya google sıralaması değil. Soruyu tekrar sormaya çalışıyorum; Diyelim "gözlük" anahtar kelimesinin rekabeti yüksek ve önerilen tbm si 10 tl. Benim makalem de 3. Sırada yani adwords reklamlarının altında çıkıyor diyelim. (Zaten seo vs başarılı ki 3. Sırada çıkıyor) Bu makalede google'ın "gözlük" reklamları göstermesi de muhtemel zaten. 3. Sırada çıkan bu makaledeki reklamların TBM'si ile ilk iki sırada gösterilen adwords reklamlarının TBM'si birbirine yakın mıdır? 10 TL, 9 TL vs gibi... Yoksa Google sana zaten trafik yolluyorum, diğer tüm gözlük makalelerinde TBM'si yüksek reklamları eşit gösteriri mi diyor?

• Beğen

forumexem

Üye
Üye
11 Tem 2018
20
26
13
Sanırım sorun bende hocam anlatamıyorum. Gerçekten alakasız çünkü...

Derdim seo veya google sıralaması değil. Soruyu tekrar sormaya çalışıyorum; Diyelim "gözlük" anahtar kelimesinin rekabeti yüksek ve önerilen tbm si 10 tl. Benim makalem de 3. Sırada yani adwords reklamlarının altında çıkıyor diyelim. (Zaten seo vs başarılı ki 3. Sırada çıkıyor) Bu makalede google'ın "gözlük" reklamları göstermesi de muhtemel zaten. 3. Sırada çıkan bu makaledeki reklamların TBM'si ile ilk iki sırada gösterilen adwords reklamlarının TBM'si birbirine yakın mıdır? 10 TL, 9 TL vs gibi... Yoksa Google sana zaten trafik yolluyorum, diğer tüm gözlük makalelerinde TBM'si yüksek reklamları eşit gösteriri mi diyor?
Aslında hocam yükarda yazdığımı bu cevabına göre vermıştım ama biraz karışmış olabılır tabiki siz örnek gözlük kelimesinde sitem 1 sırada adwors kelıme haçmine göre tbm side yüksek olması lazım diyorsunuz ama alakası yok diyoruz bizde :) tamamen bu siteye gelen bir insan sitenizde duracak ve yararlı şeyler bulacak mesela örnek verelim 'güller dünyasi ' makeleyi okudum hemen bir alta veya sağda solda bir makale daha gördü güzel kızlar diye gördü oraya geçtı bu sizin için devavataj ama en kral kelimedede 1 ci olsanız ziyaretciler geldığı gibi cıkarsa hiç birşey'e yaramaz umarım demek istediğimi anlamışsınızdır adsense ayrı adwords ayrı

• Beğen