Selam,
Değerli katkısı için
@4sense4 arkadaşımıza çok teşekkür ederim.
AdSense hesabı sizin adınıza olur ve bu hesaba yaklaşık
500 farklı kişi adına olan Youtube kanalınızı bağlayabilirsiniz.
İlk gönderinizdeki maddelere göre:
1 ) ADSENSE HESABI BEN AÇTIĞIMDA BU BLAMIN KANALINI ORAYA AKTARABİLİR MİYİM ?
Evet, kanalı aktarmanıza gerek kalmadan, Youtube Studio - Para Kazanma sekmesine dokunarak Adsense hesabınızı bu kanala bağlayabilirsiniz.
2) BU BANKA VE KART İŞLERİNİ KENDİ ÜZERİME AÇTIĞIMDA SORUN OLUR MU ?
Evet, Youtube tarafının banka ve kart işleri ile işlemi ve işi olmaz, söylediğiniz iş ve işlemler Adsense tarafında yapılacak. Yani zaten sizin Adsense hesabınız üzerinden yapılacak, ablanızla ilgisi olmayacak.
3) YANİ KISACA ABLAM HİÇBİR GELİR ELDE ETMEYECEK FAKAT YT SAYFASI ONUN ÜZERİNEYKEN DİĞER HERŞEYİ KENDİ ÜSTÜME YAPABİLİR MİYİM ?
Evet Youtube sayfası onun üzerineyken, elde edilen gelir, sizin adsense hesabınıza gelecek. Adsense hesabı kimin ise, banka kart işlemleri, kimlik doğrulama işlemleri, PIN mektubu işlemleri, vergi işlemleri, adsense hesap sahibi adına olacak.
Öğrenci olduğunuz için ise, herhangi bir bagkur vs olmayacak. Öğrenci olduğunuzu beyan etmelisiniz. Bankaya hesap açtırırken 'öğrenciyim, internetten gelir elde edeceğim, vergi istisnasından faydalanıyorum, buna göre hesap açtırmak istiyorum' dersiniz. Ama mutlaka ve mutlaka bir mali müşavir veya maliye memuruna bu konuyu danışın. Vergi uzmanından bilgi alın.
iyi günler,