Adsense Vergi Durumu - Yüksek Ödemeler Alıyorum!

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Hypnoz

Üye
Üye
9 Tem 2022
1
0
1
Merhaba dostlar,
Adsense para kazanması açık, banka hesabımıza onaylı. Ancak şöyle bir durum var; vergi mükellefi açmak için hiç vergi dairesine gitmedim. Direkt şahıs şirketi vergi bilgilerini Adsense "Ödeme Bilgileri" bölümünden, vergi kimlik no, açık adres vs. bunları girdim. Ödeme yattığında bunun için sorun yaşar mıyız?

@Arzu Çevikalp @Yusuf ERGİŞİ @Doğukan Demir şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...

gugilabla

Google Platinum Product Expert
Yönetici
SEO Uzmanı
Destek Ekibi
6 Ağu 2019
117
80
28
Ireland - Dublin
Merhaba dostlar,
Adsense para kazanması açık, banka hesabımıza onaylı. Ancak şöyle bir durum var; vergi mükellefi açmak için hiç vergi dairesine gitmedim. Direkt şahıs şirketi vergi bilgilerini Adsense "Ödeme Bilgileri" bölümünden, vergi kimlik no, açık adres vs. bunları girdim. Ödeme yattığında bunun için sorun yaşar mıyız?

@Arzu Çevikalp @Yusuf ERGİŞİ @Doğukan Demir şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...
Selam,

Anladığım kadarıyla bir şahıs işletmeniz var. Bu arada tek bir kişinin götürü usulde beyanda bulunarak yaptığı ticari faaliyetler şirket olarak değerlendirilmemektedir. Şirketler birden fazla kişinin bir araya gelerek kurdukları ve ticari faaliyet yürüttükleri kuruluşlardır :) O nedenle şahıs işletmelerine şahıs şirketi denilmemektedir. Bu düzeltme için kusura bakmazsınız umarım. Zaten bir işletmeniz ve belirli sürede bulunduğunuz beyan olduğu sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız. Yine de ödeme yattığında kayda değer bir tutar ise, bağlı olduğunuz vergi dairenize beyanda bulunmanızı tavsiye ediyorum.