adsense vergi sorunu

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

evren

Üye
Üye
22 Mar 2020
17
0
1
1 tl kazanan bile şirket açıp vergi ödemek zorunda ise herkes ödeme almayı durdurmalımı ?

Atacbala

Destek Ekibi
Destek Ekibi
16 Eyl 2019
507
304
63
Vergi ödemek için şirket kurulmaz,bu tarz uygulamalardan vergi alındığında yetkili firma yani bu durumda (Google,youtube) vergiyi kullanici adına ödeyip,kalan tutarı kullaniciya öder.Ayrica yapilan sosyal medya duzenlemesinde vergiye dair bir madde söz konusu olmadi.Her yazilana itibar etmeyiniz,ya da trafik almak için atilan spam başlıklara

evren

Üye
Üye
22 Mar 2020
17
0
1
Vergi ödemek için şirket kurulmaz,bu tarz uygulamalardan vergi alındığında yetkili firma yani bu durumda (Google,youtube) vergiyi kullanici adına ödeyip,kalan tutarı kullaniciya öder.Ayrica yapilan sosyal medya duzenlemesinde vergiye dair bir madde söz konusu olmadi.Her yazilana itibar etmeyiniz,ya da trafik almak için atilan spam başlıklara
devlet adsenseden gelen parayı ticari kazanç olarak görmektedir, enes baturu ele alalım, adam ayda 500 bin tl gelir elde ediyor fatura düzenleyip devlete vergi ödüyor, google türkiyede vergi ödemiyor, bu bilginiz yanlış,yani sizin adınıza google vergi ödemiyor, devlette diyorki ister 500 tl isterse 500 bin tl kazan farketmez bu bir ticari kazançtır diyor, senin mahalledeki bakkaldan farkın yok diyor, kazanılan parada arizi kazancada girmemektedir, yılda 1 sefer para alıyorum düzenli kazanç sağlamıyorum demekte sizi kurtarmıyor, bir çok kişiye maliyeden çağrı kağıdı gelmiş

Atacbala

Destek Ekibi
Destek Ekibi
16 Eyl 2019
507
304
63
Rusya da,amerikada,ingilterede ve almanya da farkli platformlarla calisiyorum kesintiler bahsettigim şekilde yapiliyor.Türkiye de vergi gelirse bu şekilde yapilir aksi halde devlet zaten bununla uğraşmaz,ugraşamaz.Bahsettigim gibi sosyal medya yasasinin icersinde bu konuda bi vergilendirme bulunmuyor.Bu konuda şuan bir vergi yükümlülüğü yoktur.Vergi yükümlülüğü olmayan bir konuda da kimse cagrilip vergi odeyeceksin diye tutturamaz.Bilgi kirliliklerine itibar etmeyin

evren

Üye
Üye
22 Mar 2020
17
0
1
Rusya da,amerikada,ingilterede ve almanya da farkli platformlarla calisiyorum kesintiler bahsettigim şekilde yapiliyor.Türkiye de vergi gelirse bu şekilde yapilir aksi halde devlet zaten bununla uğraşmaz,ugraşamaz.Bahsettigim gibi sosyal medya yasasinin icersinde bu konuda bi vergilendirme bulunmuyor.Bu konuda şuan bir vergi yükümlülüğü yoktur.Vergi yükümlülüğü olmayan bir konuda da kimse cagrilip vergi odeyeceksin diye tutturamaz.Bilgi kirliliklerine itibar etmeyin
benim anlattığım türkiye içindir ve kesin bilğidir, ne yazıkki bu gerçek, bir arkadaşımada geldi geçmişe yönelik 5 yıl içinde geçerli kazancınızı devlete fatura edip bildirmeyenlerede ayrı bir cezası var, ticari kazancı vergi olarak ödemek için şahıs şirketi açıp ödemek gerekiyor, bu da çok masraflı bir iş herkese geçmiş olsun

Atacbala

Destek Ekibi
Destek Ekibi
16 Eyl 2019
507
304
63
Bakin bu ifadenizinde gerçekleşmesi mümkün değil,Avukatim vergiler geriye yürümez.Bugun bi yasa cikarip 10 sene öncesine vergi gelmez.

Atacbala

Destek Ekibi
Destek Ekibi
16 Eyl 2019
507
304
63
Türkiye adsense için şuan bir vergi yükümlülüğü bulunmamaktadir.

Konu kilit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...