AdSense yardım

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Edaturkan

Üye
Üye
6 Kas 2018
16
12
0
Selam tekrar :)

Otomatik reklam kodunuzu sitenizde göremedim. Tekrar kontrol edebilir ve kodları istenilen şekilde, reklam göstermek istediğiniz her sayfanın <head> etiketi arasına yerleştirir misiniz? Blogger alt yapısını kullanıyorsanız lütfen aşağıdaki adımlara göre işlemlerinizi yapın:
  1. Blogger'da oturum açın.
  2. Sol üstte, Aşağı oku
    tıklayın.
  3. Otomatik reklamları göstermek istediğiniz blogu tıklayın.
  4. Soldaki menüde Tema'yı tıklayın.
  5. Diğer
    HTML'yi düzenle seçeneğini tıklayın.
  6. HTML'nizde Otomatik reklam kodunu kopyalayıp <head> ve </head> etiketleri arasına yapıştırın. Bu işlemi nasıl yapacağınızdan emin değilseniz Kod uygulama kılavuzumuzu inceleyin.
  7. Temayı kaydet'i tıklayın.
    Otomatik reklamlar yaklaşık 10-20 dakika içinde sayfalarınızda görünmeye başlayacaktır.
Klasik bir tema kullanıyorsanız
Ayrıca blogunuz için Klasik temaları kullanabilirsiniz ancak bu durumda tema tasarımcısı gibi yeni özelliklerden birçoğuna erişim elde edemezsiniz. Klasik bir temaya Otomatik reklamlar uygulamak için:

1. Soldaki menüde Tema'yı tıklayın.
  2. Tema HTML'sini Düzenle bölümüne gidin.
  3. HTML'nizde Otomatik reklam kodunu kopyalayıp <head> ve </head> etiketleri arasına yapıştırın. Bu işlemi nasıl yapacağınızdan emin değilseniz Kod uygulama kılavuzumuzu inceleyin.
  4. Temayı kaydet'i tıklayın.
    Otomatik reklamlar yaklaşık 10-20 dakika içinde sayfalarınızda görünmeye başlayacaktır.
Bir de benim kodum ilk siteye koyulan kod sizi hazır duruma getirmek için çalışıyoruz yazan aşamadayım 1 buçuk aydır

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Dün Sayın Elçioğlu yardımcı oldu AdSense kodlarını yanlış koymuşum sonra bana izah etti ben de yaptım. Sonra kendisi tekrar baktı bu sizin ca pub numaranız ise olmuş dedi. Pub da doğruydu. Siz görememişsiniz nerede hata yapıyorum anlayamıyorum. Sayın Elçioğlu doğru yapmışsınız dedi:) Teşekküler

Elçioğlu kontrolleri yapmışsa doğrudur :) Ekran görüntüsü gönderiyorum. Sarı alanda adsense otomatik reklam kodunun çalıştığı ibaresi görmem gerekiyordu, kırmızı alanlarda ise kodlarınızda bir takım hatalar görmekteyim. Bir webmaster dan destek almanız daha doğru olacaktır. Açıkçası çok profesyonel bir kod bilgim olduğu söylenemez. Ben sadece gördüğüm hataları aktarıyorum. Kodlarla ilgili düzeltme işlemi sizin tarafınızı ilgilendirmektedir. :) edaturkan.JPG

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Bir de benim kodum ilk siteye koyulan kod sizi hazır duruma getirmek için çalışıyoruz yazan aşamadayım 1 buçuk aydır

@Edaturkan eğer kodları doğru şekilde yerleştirmişseniz greylistte (askıda kalma) kalmış olabilir ve bunun için ilgili birime atanacak mühendis arkadaşımızı beklemek durumundayız (bir iki hafta). Eğer greylistte değilseniz kodları yerleştirmede sorun yaşamış olabilirsiniz. Bu durumda iki hata seçeneğiniz var. Siz bir webmaster dan önce kodlarınızı doğru yerleştirmiş misiniz destek alın, eğer doğruysa benimle tekrar iletişime geçin ki askıda kalan başvurunuza müdahale edilmesi için talep açalım.

Sevgiler :)

• Beğen
Tepkiler: Edaturkan

Edaturkan

Üye
Üye
6 Kas 2018
16
12
0
@Edaturkan eğer kodları doğru şekilde yerleştirmişseniz greylistte (askıda kalma) kalmış olabilir ve bunun için ilgili birime atanacak mühendis arkadaşımızı beklemek durumundayız (bir iki hafta). Eğer greylistte değilseniz kodları yerleştirmede sorun yaşamış olabilirsiniz. Bu durumda iki hata seçeneğiniz var. Siz bir webmaster dan önce kodlarınızı doğru yerleştirmiş misiniz destek alın, eğer doğruysa benimle tekrar iletişime geçin ki askıda kalan başvurunuza müdahale edilmesi için talep açalım.

Sevgiler :)
Çok teşekkürler ben size ekran görüntüsü göndermek istiyorum. Webmaster kullanıyorum aslında. İyi akşamlar ilginiz için teşekkürler :)

Ekli dosyalar

• 8E44E40C-8DFD-44C9-8F01-6338761FDAA6.png
    8E44E40C-8DFD-44C9-8F01-6338761FDAA6.png
    227.8 KB · Görüntüleme: 5
  • 8B45C5AF-7661-4AAA-BA08-FC329E76615A.png
    8B45C5AF-7661-4AAA-BA08-FC329E76615A.png
    163.3 KB · Görüntüleme: 5
  • Beğen

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Sanki ters giden bir şey var. godaddy den mi aldınız domain adresinizi :) www ve www siz bir başvuru yada kullanım durumu ile ilgili de sorun olabilir. www olmadan sitenize erişmeye çalıştığımda ulaşamıyorum, siz başvurunuzu nasıl yaptınız? Sanki yönlendirme var gibi? Bu şekilde ise eğer değil aylarca yıllarca beklesenizde sonuç alamazsınız. Örneğin siz sitenizi www siz başvuru olarak göndermişseniz google bot o URL yi arayacaktır. oysaki www siz URL yi www li godaddy den aldığınız URL ye yönlendirmişseniz, kodu doğru da ekleseniz google bot www siz olana bakacağından öyle bir site yok diye gelip gidip bakacaktır. Bir müddet sonra olumsuz cevap gelecektir gibi durum söz konusu sanki. Başka açıklaması yok gibi bilginiz olsun :(

Edaturkan

Üye
Üye
6 Kas 2018
16
12
0
Sanki ters giden bir şey var. godaddy den mi aldınız domain adresinizi :) www ve www siz bir başvuru yada kullanım durumu ile ilgili de sorun olabilir. www olmadan sitenize erişmeye çalıştığımda ulaşamıyorum, siz başvurunuzu nasıl yaptınız? Sanki yönlendirme var gibi? Bu şekilde ise eğer değil aylarca yıllarca beklesenizde sonuç alamazsınız. Örneğin siz sitenizi www siz başvuru olarak göndermişseniz google bot o URL yi arayacaktır. oysaki www siz URL yi www li godaddy den aldığınız URL ye yönlendirmişseniz, kodu doğru da ekleseniz google bot www siz olana bakacağından öyle bir site yok diye gelip gidip bakacaktır. Bir müddet sonra olumsuz cevap gelecektir gibi durum söz konusu sanki. Başka açıklaması yok gibi bilginiz olsun :(
Evet godaddyden aldım. Adsense şöyle başvurdum blogspot olarak ilk başvurdum başvurudan 14 gün sonra godaddyden domain aldım. Blogger üzerinden başvururdum hatta AdSense blogspottu ilk önce sitem. :( olumsuz mu olcak yani. Başka bir AdSense acmamı önerir misiniz peki? :(

• Beğen

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Evet godaddyden aldım. Adsense şöyle başvurdum blogspot olarak ilk başvurdum başvurudan 14 gün sonra godaddyden domain aldım. Blogger üzerinden başvururdum hatta AdSense blogspottu ilk önce sitem. :( olumsuz mu olcak yani. Başka bir AdSense acmamı önerir misiniz peki? :(

www siz sitenize erişim sağlayabilirseniz sorunu gidermiş olursunuz. Yani yönlendirme olsa bile www olmasın. Bu durumu çözmenin çaresine bakın, çözemezseniz yeni bir URL ile yeni bir başvuru gönderirsiniz. Aceleci davranmayın, siteniz de zaten üzülerek belirtmeliyim ki tasarım olarak başvuruya çok müsait değil. Görselliğe de önem verin. Bunları sizin için söylüyorum, yoksa herşey güzel olmuş devam der çekilirim.

Özetle:
Google içerik sever, görselliğe önem verir, organik trafiğe bayılır, heleki içerikleriniz birde özgünse ve tekrarlanmıyorsa çok daha hoşuna gider :)

Şimdi Google Bot un aradığını bulamadığı olayı çözmenin yoluna bakın :) Yani www siz ulaşabileceği URL nizi çözüme kavuşturun :)

• Beğen
Tepkiler: Edaturkan

Edaturkan

Üye
Üye
6 Kas 2018
16
12
0
www siz sitenize erişim sağlayabilirseniz sorunu gidermiş olursunuz. Yani yönlendirme olsa bile www olmasın. Bu durumu çözmenin çaresine bakın, çözemezseniz yeni bir URL ile yeni bir başvuru gönderirsiniz. Aceleci davranmayın, siteniz de zaten üzülerek belirtmeliyim ki tasarım olarak başvuruya çok müsait değil. Görselliğe de önem verin. Bunları sizin için söylüyorum, yoksa herşey güzel olmuş devam der çekilirim.

Özetle:
Google içerik sever, görselliğe önem verir, organik trafiğe bayılır, heleki içerikleriniz birde özgünse ve tekrarlanmıyorsa çok daha hoşuna gider :)

Şimdi Google Bot un aradığını bulamadığı olayı çözmenin yoluna bakın :) Yani www siz ulaşabileceği URL nizi çözüme kavuşturun :)
Çok Çok Teşekkür ederim ilginiz için. Dediklerinizi yapıcam sonra size haber vereceğim. Mutlu haftasonları iyi akşamlar :)

Edaturkan

Üye
Üye
6 Kas 2018
16
12
0

Özetle:

Yusuf bey tekrardan merhabalar :)
Tüm dediklerinizi yaptım www siz artık web siteme ulaşılıyor. Temamı daha şık ve sade yaptım. AdSense kodunu da <head>dın biraz aşağısına yerleştirdim. Zahmet olmazsa tekrar bir göz gezdirebilir misiniz. Güzel haberleri bekliyorum artık sizden. Neredeyse iki ay olcak başvuralı :) size fotoğrafını da gönderdim nasıl yerleştirdiğimin :)

Ekli dosyalar

• 4974E77B-E724-4E55-B45D-84B2071285BB.jpeg
    4974E77B-E724-4E55-B45D-84B2071285BB.jpeg
    85.7 KB · Görüntüleme: 7

CetinbasCihat

Üye
Üye
23 Eki 2018
305
225
43
Merhaba
Normalde blogspot sisteminde adsense sekmesinin aktif olabilmesi için 6 ay gibi bir süre isteniyor. Tabi bu süre bloğunuzun aktifliğine göre 2-3 günde sürebilir 10 günde. O yüzden blogspot açanlar sizin gibi yönlendirme yapıyorlar beklememek için. Yönlendirme yaptığınızda blogspot sekmesinden başvurmanıza gerek yok. Benim anlamadığım ilk olarak blogspot üzerinden başvurduğunuzu söylediniz, oradan başvurunca bildiğim kadarıyla kod eklenmiyor, her şey otomatik oluyor. Yanlış olan şey blogspot olarak alıp .coma geçmeniz. Sonuçta google bot ziyaret ediyor sitenize yaptığınız her hata da botun kafası karışıyor :)

2,5 ay çok uzun bir süre her şeyi doğru yapmışsanız 1 hafta bile sürmez. Hızlandırmak için sosyal medya üzerinden sitenize ziyaretçi getirmeye çalışın bu cevap gelme süresini kısaltıyor.