Aynı adsense hesabını kapatıp açarak ülke değiştirebilir miyiz?

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Ercument87

Üye
Üye
23 Mar 2021
2
0
1
Merhaba arkadaşlar,

Bir şeyi çok merak ediyorum ve siz tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim.

Şimdi şöyle bir durum var. Youtube kanalımın olduğu gmail hesabına bağlı adsense hesabımın ödeme bilgileri Türkiye görülüyor. Ama ben ödeme bilgileri Türkiye olan adsense hesabı yerine, ödeme bilgileri yurtdışı olan bir adsense hesabı oluşturmak ve youtube gelirlerini yurtdışındaki hesapta toplamak istiyorum.

1- Şimdi ben youtube kanalımın bağlı olduğu gmail hesabına bağlı adsense hesabımı kapatsam, daha sonra aynı gmail hesabı üzerinden yeni bir adsense açabilir miyim? Bu şekilde ödeme bilgilerini de yurtdışı gösterebilirim? Çünkü adsense hesabımı iptal etmeme rağmen, hala adsense girebiliyorum. Tamamen kapanmayacak mı?

2- Şimdi benim kanalım daha önce hiç para kazanmaya açılmadı. İlk defa açılacak ama adsense hesabı sekmesini geçemedim. Hadi en kötü ihtimalle yeni bir adsense hesabı açmam, bunu bağlamam gerekti diyelim. Bu adresi nasıl açmalıyım? Mesela youtube bana 'adsense hesabın var mı?' diye sorduğunda, 'Evet var' diyip, adsense açmış olduğum yeni gmail hesabımı mı göstereyim, yoksa 'hayır' deyip bizzat adsense hesabı oluşturmaya youtube üzerinden mi geçeyim?

Yardımcı olabiliseniz çok sevinirim.
İyi çalışmalar dilerim.