Geçersiz Tıklama Etkinliği Nedir?

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Doğukan Demir

Google Diamond Product Expert
Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
adsense-turkce.blogspot.com
Merhaba,

Geçersiz tıklama etkinliği, bir reklamverenin maliyetlerini veya bir yayıncının kazançlarını yapay bir şekilde yükseltebilecek her türlü tıklama veya gösterimden oluşur. Geçersiz etkinlik, bilerek oluşturulan sahte trafik ve yanı sıra yanlışlıkla yapılan tıklamalardır.

Bu tür etkinlikler şunları içerir ancak bunlarla sınırlı değildir:
  • Kendi sitelerini tıklayan yayıncılar tarafından oluşturulan tıklamalar ve gösterimler
  • Bir veya daha fazla kullanıcı tarafından oluşturulan yinelenen reklam tıklamaları ve gösterimleri
  • Yayıncıların kendi reklamlarının tıklanmasını teşvik etmesi (örnekler arasında kullanıcıları reklamları tıklamaya teşvik eden dil kullanımı, çok sayıda yanlışlıkla tıklamaya neden olabilen reklam uygulamaları vb. olabilir)
  • Otomatik tıklama araçları ya da trafik kaynakları, robotlar veya diğer aldatıcı yazılımlar.
Google reklamlarına yapılan tıklamalar gerçek kullanıcı ilgisinden kaynaklanmalıdır. Yapay olarak tıklama veya gösterim oluşturan her türlü yöntem program politikalarımız tarafından kesin olarak yasaklanmıştır. Hesabınızda önemli ölçüde geçersiz etkinlik gözlendiği takdirde, reklamverenleri ve kullanıcıları korumak amacıyla hesabınız askıya alınabilir veya devre dışı bırakılabilir. Geçersiz tıklamalar nedeniyle, tahmini ve kesinleşmiş kazançlar arasında da bir fark görebilirsiniz.

Üçüncü bir tarafın, sizin bilginiz veya izniniz olmadan reklamlarınızla ilgili geçersiz etkinlik oluşturabileceğini biliyoruz. Ancak, nihayetinde, reklamlarıyla ilgili etkinliklerin geçerli olmasını sağlamak yayıncının sorumluluğundadır.. Bu nedenle, geçersiz etkinlikleri önlemeyle ilgili ipuçlarımızı incelemenizi öneririz.

Saygılarımla,
Doğukan

AdSense Türkiye Forumu Destek Ekibi

Doğukan Demir

Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
adsense-turkce.blogspot.com
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

mikrozoom

Üye
Üye
18 Ağu 2019
2
2
3
Adana
www.mikrozoom.com
@DoğukanDemir değerli bilgilendirme makalen için teşekkür ederim, Tebrikler :)

Hocam ben bir site satın aldım ve aldığım kişi sitenin adsense hesabı "geçersiz tıklama nedeniyle" devre dışı bırakıldığını söylemedi. Sitenin içeriklerini beğendiğim ve bu tarz bir site oluşturmayı düşündüğüm için siteyi satın almak istedim ve satın aldım da. Sitenin tüm dökmanlarını cpanel üzerinden yedekleyip bana vermesini istedim. Ve siteyi aynı domain ile sıfırdan kurdum. Kurulum işlemi bittikten sonra bir adsense hesabı açtım ve birkaç gün sonra bana hesabın google politikalarına uymadığını belirten bir bildiri geldi. Siteyi aldığım kişiye sorunca sitenin geçersiz tıklamalar nedeniyle adsense hesabının kapatıldığını söyledi.

» şimdi hocam benim google dan reklam alabilmem için acaba ne yapmalıyım. Siteyi satın aldığım kişi google politikalarına belki önem vermemiş olabilir fakat ben gerekli ilgiyi göstermeye çalışacam.

Hocam sizce adsense'den reklam alabilmem için benim ne yapmam gerekir. Acaba domaini değiştirmem mi gerekiyor?? HOCAM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER DİLERİM.

• Beğen

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Hocam ben bir site satın aldım ve aldığım kişi sitenin adsense hesabı "geçersiz tıklama nedeniyle" devre dışı bırakıldığını söylemedi. Sitenin içeriklerini beğendiğim ve bu tarz bir site oluşturmayı düşündüğüm için siteyi satın almak istedim ve satın aldım da. Sitenin tüm dökmanlarını cpanel üzerinden yedekleyip bana vermesini istedim. Ve siteyi aynı domain ile sıfırdan kurdum. Kurulum işlemi bittikten sonra bir adsense hesabı açtım ve birkaç gün sonra bana hesabın google politikalarına uymadığını belirten bir bildiri geldi. Siteyi aldığım kişiye sorunca sitenin geçersiz tıklamalar nedeniyle adsense hesabının kapatıldığını söyledi.

» şimdi hocam benim google dan reklam alabilmem için acaba ne yapmalıyım. Siteyi satın aldığım kişi google politikalarına belki önem vermemiş olabilir fakat ben gerekli ilgiyi göstermeye çalışacam.

Hocam sizce adsense'den reklam alabilmem için benim ne yapmam gerekir. Acaba domaini değiştirmem mi gerekiyor?? HOCAM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER DİLERİM.

@mikrozoom selam,

Biraz talihsizlik yaşamışsınız. En doğru olanı yeni bir domain ile devam etmenizdir. Ancak satın aldığınız domainle devam etmeniz biraz sancılı olacaktır. Politikalar ekibinin tavrı bu tür durumlarda çok pozitif olmuyor. Yine de yaşadığınız bu durumu ilgili birime aktarabilmem adına, bu link üzerinden konu açarak, URL adresinizi, yayıncı kimlik numaranızı ve eposta adresinizi de içeren özet konuyu açtıktan sonra, linkini buradan bizimle paylaşmanızı rica ediyorum.

İyi dileklerimle

mikrozoom

Üye
Üye
18 Ağu 2019
2
2
3
Adana
www.mikrozoom.com
@mikrozoom selam,

Biraz talihsizlik yaşamışsınız. En doğru olanı yeni bir domain ile devam etmenizdir. Ancak satın aldığınız domainle devam etmeniz biraz sancılı olacaktır. Politikalar ekibinin tavrı bu tür durumlarda çok pozitif olmuyor. Yine de yaşadığınız bu durumu ilgili birime aktarabilmem adına, bu link üzerinden konu açarak, URL adresinizi, yayıncı kimlik numaranızı ve eposta adresinizi de içeren özet konuyu açtıktan sonra, linkini buradan bizimle paylaşmanızı rica ediyorum.

İyi dileklerimle

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi konu açtım. Tekrardan sağolun, varolun.

» Konu: Satın aldığım site banlı çıktı yeni domain ile nasıl reklam alabilirim? - AdSense Yardım

• Beğen

ayzek67

Üye
Üye
28 Eki 2019
3
0
1
Merhaba ''Reklam sunumu sınırlandı'' uyarısı aldım sahte reklam tıklama yada sahte hit yüzünden galiba ama benden kaynaklanan bişey değil bence rakip siteler yada bilerek yapılmış bir saldırı, bu durumda ne yapmam lazım. Günlük kazancım ve hit seviyem belli herhangi bir artışta olmadı ama ''Reklam sunumu sınırlandı'' uyarısı aldım ne yapmalıyım.

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
Merhaba ''Reklam sunumu sınırlandı'' uyarısı aldım sahte reklam tıklama yada sahte hit yüzünden galiba ama benden kaynaklanan bişey değil bence rakip siteler yada bilerek yapılmış bir saldırı, bu durumda ne yapmam lazım. Günlük kazancım ve hit seviyem belli herhangi bir artışta olmadı ama ''Reklam sunumu sınırlandı'' uyarısı aldım ne yapmalıyım.
Merhaba,

Bu sorun sizden kaynaklı değil ise Sabotaj diyebiliriz, bunu önlemek için aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.
Sabotaj nedir ve nasıl önlenir?
Geçersiz Tıklamalarla İlgili İletişim Formu

Saygılarımla,
Sezgin

ayzek67

Üye
Üye
28 Eki 2019
3
0
1
Merhaba,

Bu sorun sizden kaynaklı değil ise Sabotaj diyebiliriz, bunu önlemek için aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.
Sabotaj nedir ve nasıl önlenir?
Geçersiz Tıklamalarla İlgili İletişim Formu

Saygılarımla,
Sezgin
Yardımınız için teşekkür ederim. Aslında bu noktada ikinci problemim oluşuyor '' Geçersiz Tıklamalarla ilgili İletişim Formu''nu dolduracabilecek bilgi yok yani örnek vermem gerekirse bu ayın 19'unda yada herhanagi bir gününde tıklama sayım binleri bulmadı günlük enfaz 20 tıklama alıyordum aynı şekilde devam etti. Hangi ip şikayet edeceğimi bilemiyorum. Sabotaj dersekte yine aynı durum bu iki saldırı şeklinde kazançlarım yada Adsense paneline yansıyan çok sayıda tıklama yaz ziyaretçi sayısı artışı olmadı.

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
Yardımınız için teşekkür ederim. Aslında bu noktada ikinci problemim oluşuyor '' Geçersiz Tıklamalarla ilgili İletişim Formu''nu dolduracabilecek bilgi yok yani örnek vermem gerekirse bu ayın 19'unda yada herhanagi bir gününde tıklama sayım binleri bulmadı günlük enfaz 20 tıklama alıyordum aynı şekilde devam etti. Hangi ip şikayet edeceğimi bilemiyorum. Sabotaj dersekte yine aynı durum bu iki saldırı şeklinde kazançlarım yada Adsense paneline yansıyan çok sayıda tıklama yaz ziyaretçi sayısı artışı olmadı.
Google Search Console aracını kullanarak bazı siteleri engelleyerek yani bağlantıları reddetme yaparak organik trafik almanızı sağlar.
Google Analytics aracını kullanarak filtre ekleyerek istemediğiniz ip adreslerini engelleyebilirsiniz.
Geri bağlantıları reddetme
Görünüm filtreleri hakkında

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Demir