Reklamlarım sınırlandırıldı, lütfen acil yardım..

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

emre34

Üye
Üye
16 Ara 2020
19
6
3
Merhabalar, sitemde Adsense yayınına başlayalı yaklaşık 2 ay oldu, pin talebinde bulundum yaklaşık 1 ay oldu henüz gelmedi, günlük ortalama 4K tekil ziyaretçim var ve bunun %90 I organik. Geçersiz bir trafiğim olmadığını düşünüyorum, kasti bir davranışım asla olmadı, kendi reklamıma falan kesinlikle tıklamadım, anormal bir tıklama almadım..

sitemde 4 sabit reklam + eşleşen içerik + bağlantı reklamı + vinyet reklamlara ilave olarak otomatik reklamlarımda %50 oranında açıktı. (Şu anda tüm reklamlar kayboldu, boş beyaz alan)

site adresim: www.binlercebilgi.com

Nerede hata yaptım acaba? ve bu sorunu nasıl çözebilirim, 1,5 senedir emek veriyorum siteme @Yusuf ERGİŞİ bey lütfen yardımınıza muhtacım.. 🙏🏻

Ekli dosyalar

• C613A716-5663-4876-882C-C5A23AA99010.png
    C613A716-5663-4876-882C-C5A23AA99010.png
    56.6 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

emre34

Üye
Üye
16 Ara 2020
19
6
3
Nerede hata yapmış olabilirim diye düşünürken siteye eklediğim yeni sayfaları, yine siteye ekli olan Google arama kutusundan kontrol ediyordum indexlendi mi diye, acaba bunu geçersiz trafik saymış olabilir mi Google?

ve sitem için bir Telegram kanalı açmıştım, belki 3-5 tık gelmiştir bu da sebep olmuş olabilir mi?

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Nerede hata yapmış olabilirim diye düşünürken siteye eklediğim yeni sayfaları, yine siteye ekli olan Google arama kutusundan kontrol ediyordum indexlendi mi diye, acaba bunu geçersiz trafik saymış olabilir mi Google?

ve sitem için bir Telegram kanalı açmıştım, belki 3-5 tık gelmiştir bu da sebep olmuş olabilir mi?
Merhaba,

Gözüme ilk çarpan ve kabul edilemeyen durum aşağıdaki ekran görüntülerinde saklıdır.
adchoce reklamıvar.JPG

admatic.JPG

Google AdSense için almış olduğunuz reklamlar, Reklam yerleşimi politikaları gereği üstü kapatılamaz, içerikten ayırt edilemez konumlarda bulunamaz. İç içe geçmiş yada birbirinden ayırt edilemeyen şekilde dizayn edilemez. Sitenizi Adchoice ve Admatic istila etmiş durumda. Ne içerikleriniz görünüyor, nede sağlıklı reklam sunumu için uygun bir platform.

Ayrıca sitenizin metrikleri çok kararsız ilerliyor, bazen ani düşüşler yaşanırken, bazen ciddi ani çıkışlar görülmüş. Stabil bir trafiğiniz maalesef yok. AdMatic Adchoice reklamlarını şimdilik tamamen kaldırır ve sonrasında durum düzelince, popup açılanları iptal ederseniz sorun olmayabilir. İyi bir seo çalışması yapmalısınız ki, organik trafiğiniz iyi bir duruma gelsin. Sosyal ağlarla yada bir takım duyurular, reklamlarla çektiğiniz ziyaretçiler, organik trafiği geçtiği an, sitenizin reklam sunumu sınırlandırılır, gerekirse durdurulur.

Bu durumu düzeltmelisiniz.

Kolaylıklar dilerim.

emre34

Üye
Üye
16 Ara 2020
19
6
3
Merhaba,

Gözüme ilk çarpan ve kabul edilemeyen durum aşağıdaki ekran görüntülerinde saklıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 1792

Ekli dosyayı görüntüle 1793

Google AdSense için almış olduğunuz reklamlar, Reklam yerleşimi politikaları gereği üstü kapatılamaz, içerikten ayırt edilemez konumlarda bulunamaz. İç içe geçmiş yada birbirinden ayırt edilemeyen şekilde dizayn edilemez. Sitenizi Adchoice ve Admatic istila etmiş durumda. Ne içerikleriniz görünüyor, nede sağlıklı reklam sunumu için uygun bir platform.

Ayrıca sitenizin metrikleri çok kararsız ilerliyor, bazen ani düşüşler yaşanırken, bazen ciddi ani çıkışlar görülmüş. Stabil bir trafiğiniz maalesef yok. AdMatic Adchoice reklamlarını şimdilik tamamen kaldırır ve sonrasında durum düzelince, popup açılanları iptal ederseniz sorun olmayabilir. İyi bir seo çalışması yapmalısınız ki, organik trafiğiniz iyi bir duruma gelsin. Sosyal ağlarla yada bir takım duyurular, reklamlarla çektiğiniz ziyaretçiler, organik trafiği geçtiği an, sitenizin reklam sunumu sınırlandırılır, gerekirse durdurulur.

Bu durumu düzeltmelisiniz.

Kolaylıklar dilerim.
Hocam cevap için çok teşekkür ederim, admatic i tamamen de kaldırabilirim eğer sakıncalıysa, hocam ani çıkış düşüş yok sitemde açıldığı günden beri istikrarlı yükselişle şu an ortalama 4K ziyaretçi ve bunun %90 I da organik.. örneğin bugünkü Analytics verilerim ektedir.

bir de geçersiz trafik dolayısıyla engellendiği belirtiliyor, admatic reklamları geçersiz trafik kapsamında mı?

Ekli dosyalar

• 41AD2142-E281-409C-9F74-ED3098A46115.png
    41AD2142-E281-409C-9F74-ED3098A46115.png
    38.2 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Hocam cevap için çok teşekkür ederim, admatic i tamamen de kaldırabilirim eğer sakıncalıysa, hocam ani çıkış düşüş yok sitemde açıldığı günden beri istikrarlı yükselişle şu an ortalama 4K ziyaretçi ve bunun %90 I da organik.. örneğin bugünkü Analytics verilerim ektedir.

bir de geçersiz trafik dolayısıyla engellendiği belirtiliyor, admatic reklamları geçersiz trafik kapsamında mı?
Tekrar selam,

Üç aylık, bir aylık ve bir haftalık durumları iletebilir misiniz?

Bu arada Alexa verileriniz aşağıdaki gibidir. Kırmızı ile işaretledim.
istikrar.JPG

Web sitenizi tamamen kapatan popup açılır penceler Reklam yerleşimi politikalarına uygun olmadığı için yapılan inceleme ve iletilen rapora, politikalar ekibi ne der bilemiyorum.

Reklamlarımı göremiyorum sorun gidericisini dener misiniz? Tabi önce bahse konu sorunları giderdikten sonra.

Adsense hesabına erişiminiz var mı? Eğer bu kısıtlamadan dolayı erişim sağlayamıyorsanız itiraz da gönderin.

Erişiminiz varsa, Adsense panelinizin sol tarafında bulunan sekmelerden 'Hesap' - 'Politika' sekmesine dokunarak size iletilen yönergeleri takip edin ve yeniden inceleme isteğinde bulunun.
  1. AdSense hesabınızda oturum açın.
  2. Hesap
    ve ardından
    Politika merkezi'ni tıklayın.
  3. "Yaptırımlı siteler" bölümünde, yaptırım uygulanan siteyi bulup tıklayın.
  4. Yaptırımla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için Aşağı oku
    Aşağı Ok
    tıklayın.
  5. İnceleme iste'yi tıklayın.
  6. Formu doldurun ve İnceleme iste'yi tıklayın.
    Siteniz genellikle bir hafta içinde incelenir ancak bu işlem bazen daha uzun sürebilir. İnceleme sonuçlarına göre yaptırımlar kaldırılabilir. Başka sorunlar tespit edilirse Politika merkezi ve yaptırım uygun şekilde güncellenir.

Kolaylıklar dilerim.

emre34

Üye
Üye
16 Ara 2020
19
6
3
Hocam onu kaldır, bunu kaldır eee sonra bekleyelim adsense keyfi gelirse açar belki 6 ay sonra, onu bekleyeceğime admatic zaten aynı adsense gibi 10₺ kazandırıyor günlük bana, hiçbir sıkı politikası şartları da yok.. ayrıca o bahsettiğiniz admatic reklamları kullanan binlerce site var adsense ile beraber, günlük 4K hitim var, %90 I organik daha ne olabilir ki? Bu kadar sıkı saçma politikalar olur mu? Ben admatic ile devam edeyim, adsense in keyfi bilir lütfedip açarsa ne ala açmazsa kendi bilir.. @Yusuf ERGİŞİ hocam sitemim size değil adsense e yanlış anlamayın.. size yardımlarınızdan ötürü tekrar teşekkür ederim..

Eren "Antares" Akkuş

Google Platin Ürün Uzmanı
Banlı Üye
21 Nis 2020
328
205
43
Erzurum
erenakkus.com.tr
Merhabalar,
Yusuf hocam size en iyi desteği ve makaleyi sunmuştur. Eğer adsense politkalarının saçma olduğunu düşünüyorsanız kendinizi reklamveren olarak düşünün. Hiç reklamınızı kale almayacak kişiler sahte tıklamalar olsa paralarınız boşa gitse ne hissederdiniz Google bunu düşünerek reklam politikalarını belirliyor. Bu sizede reklamverenede katkı sağlıyor. :)

Saygılarımla

emre34

Üye
Üye
16 Ara 2020
19
6
3
Merhabalar,
Yusuf hocam size en iyi desteği ve makaleyi sunmuştur. Eğer adsense politkalarının saçma olduğunu düşünüyorsanız kendinizi reklamveren olarak düşünün. Hiç reklamınızı kale almayacak kişiler sahte tıklamalar olsa paralarınız boşa gitse ne hissederdiniz Google bunu düşünerek reklam politikalarını belirliyor. Bu sizede reklamverenede katkı sağlıyor. :)

Saygılarımla
“Kale almayacak Kişiler sahte tıklamalar” Bakın neye göre bunu söylüyorsunuz? Benim haricimde sahte tıklama okuduysa ki bence olmadı, ben gece gündüz bunu takip edemem ki? Bu kadar mükemmel sistem bunu da takip edip bunları elemeli.. Hocam ben aynı zamanda dediğiniz gibi reklamverenim Google ads de kullanıyorum şirketimde..

• Beğen
Tepkiler: halil

Eren "Antares" Akkuş

Google Platin Ürün Uzmanı
Banlı Üye
21 Nis 2020
328
205
43
Erzurum
erenakkus.com.tr
Yusuf hocam'ın yazdıklarını uygulayarak bunu düzeltebilirsiniz.

Saygılarımla