YouTube için AdSense hesabınızı düzeltin yıldım artık

Ankara Kampüs Sürücü Kursu

ertemix

Üye
Üye
17 Şub 2026
2
0
1
herkese merhaba , öncelikle youtube para kısmından adsenseye gittim onu söyleyebilirim, ama yinede normal açıldı adsense , devam et dedim bende. bu arada sosyal içerik üreticiliği anlamında vergi dairesinde istisna belgemde var onaylı ve özel ibanımda mevcut lakin adsense youtube hosted olarak görünmüyor ve site ekle kısmı çıkıyor ödeme bilgileri eksik diyor adsense tarafında , abd vergi formu da onaylı , youtube tarafında ise şu hata var kara kazanma kısmında :

YouTube için AdSense hesabınızı düzeltin​

İlişkilendirilmiş YouTube için AdSense hesabınızın gerekli ödeme ayrıntıları eksik olduğundan kanalınızda para kazanma özelliğini etkinleştiremiyoruz. yazıyor adsenseye git butonu var sadece git dediğimde direk adsenseye gidiyor yine site ekle kısmı çıkıyor. bende malum yapay zeka sitesi üzerinden sorunuma çare aramak istedim oda adsenseyi kapat dedi son çare, neyse bekledim bir kaç gün yinede hala ilişkili görünüyordu hesabım kapatıldı maili gelmesine ragmen. bende youtube destege baglandım, oda girin etkinleştirin dedi tekrar dedi. yaptım ama hala bu sorunum devam etmekte , bugun yine canlı destekle görüşeceğim ama sizinde fikirlerinizi almak istedim başına böyle bir olay gelen oldumu, hayır ödeme bilgisi ekleyecek ekran yokki zaten, zaten belli bir ödeme eşiğine kadar çıkmıyor o ekran diyorlar. ne yapacağım bilmiyorum dostlar. bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

gugilabla

Google Platinum Product Expert
Yönetici
SEO Uzmanı
Destek Ekibi
6 Ağu 2019
122
82
28
Ireland - Dublin
herkese merhaba , öncelikle youtube para kısmından adsenseye gittim onu söyleyebilirim, ama yinede normal açıldı adsense , devam et dedim bende. bu arada sosyal içerik üreticiliği anlamında vergi dairesinde istisna belgemde var onaylı ve özel ibanımda mevcut lakin adsense youtube hosted olarak görünmüyor ve site ekle kısmı çıkıyor ödeme bilgileri eksik diyor adsense tarafında , abd vergi formu da onaylı , youtube tarafında ise şu hata var kara kazanma kısmında :

İlişkilendirilmiş YouTube için AdSense hesabınızın gerekli ödeme ayrıntıları eksik olduğundan kanalınızda para kazanma özelliğini etkinleştiremiyoruz. yazıyor adsenseye git butonu var sadece git dediğimde direk adsenseye gidiyor yine site ekle kısmı çıkıyor. bende malum yapay zeka sitesi üzerinden sorunuma çare aramak istedim oda adsenseyi kapat dedi son çare, neyse bekledim bir kaç gün yinede hala ilişkili görünüyordu hesabım kapatıldı maili gelmesine ragmen. bende youtube destege baglandım, oda girin etkinleştirin dedi tekrar dedi. yaptım ama hala bu sorunum devam etmekte , bugun yine canlı destekle görüşeceğim ama sizinde fikirlerinizi almak istedim başına böyle bir olay gelen oldumu, hayır ödeme bilgisi ekleyecek ekran yokki zaten, zaten belli bir ödeme eşiğine kadar çıkmıyor o ekran diyorlar. ne yapacağım bilmiyorum dostlar. bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Selam,

Anladığım kadarıyla hesabınız bir 'kısır döngüye' girmiş durumda; sistem sizi sürekli web sitesi yayıncısıymışsınız gibi 'site ekle' ekranına yönlendiriyor, oysa siz bir YouTube içerik üreticisisiniz. Yaşadığınız bu durum genellikle AdSense ile YouTube arasındaki senkronizasyon hatasından kaynaklanır.

Şu adımları kontrol ederek bu durumu aşmaya çalışalım:

Öncelikle, AdSense panelinize girdiğinizde sol menüde en üstte 'YouTube için AdSense' (AdSense for YouTube) şeklinde ayrı bir sekme görüyor musunuz? Eğer bu sekme varsa, ödeme bilgilerini ve vergi formlarını mutlaka 'bu sekme içerisinden' kontrol etmeniz gerekir. Ana AdSense sayfasındaki 'site ekle' uyarısı sadece web siteleri içindir, YouTube kanalınız için oraya bir şey eklemenize gerek yoktur.

Eğer bu sekme görünmüyorsa veya tıkladığınızda yine ana sayfaya atıyorsa, sorun YouTube Studio tarafındaki eşleşmedir. Yapay zekanın 'hesabı kapat' önerisi maalesef bu süreçleri daha da karmaşık hale getirebiliyor çünkü sistemde 'kapatılmış ama hala ilişkili' görünen bir hesap, yeni bir başlangıç yapmanıza engel olur.

Size önerim, bugün canlı destekle görüşürken özellikle şunu belirtmeniz: 'AdSense hesabım bir içerik üretici hesabı gibi değil, bir web sitesi yayıncı hesabı gibi davranıyor ve benden sürekli site eklememi istiyor. Lütfen teknik ekibe hesabımın -YouTube Host- olarak güncellenmesi veya mevcut hatalı ilişkinin YouTube Studio tarafında manuel olarak sıfırlanması talebini iletin.'

Ayrıca, ödeme bilgisi ekleme ekranı (IBAN girişi gibi) evet, belli bir eşikten (yaklaşık 500TL) sonra açılır; ancak 'adres ve kişisel bilgiler' kısmı hesap açılır açılmaz doldurulabilir olmalıdır. Eğer burası kapalıysa sorun tamamen hesap türünüzün yanlış algılanmasıdır. Hesap türünüz bireysel mi? işletme mi?

Umarım canlı destek bu sefer sorunu doğru tanımlayıp teknik ekibe iletir. Gelişmelerden bizi de haberdar edin, sonuç alamazsanız süreci bizler takip edelim.

Must Leisure

Destek Ekibi
Destek Ekibi
13 Şub 2020
472
192
43

Ödeme yöntemleri ekle kısmı nı adsenseden değil de o adsensenin bağlı oldugu google hesabınız üzerinden yapın , aşağıda resim üzerinden anlatacağm , onu deneyin

Ekli dosyalar

• dsdd.jpg
    dsdd.jpg
    167.2 KB · Görüntüleme: 1